16:12 01.12.2016

Порошенко підписав указ про заходи щодо зміцнення національної єдності та консолідації українського суспільства

1 хв читати
Порошенко підписав указ про заходи щодо зміцнення національної єдності та консолідації українського суспільства

Президент України Петро Порошенко підписав указ №534/2016 "Про пріоритетні заходи щодо сприяння зміцненню національної єдності та консолідації українського суспільства, підтримки ініціатив громадськості у цій сфері", повідомляється на офіційному сайті глави Української держави.

Кабінету Міністрів України указом доручено в тримісячний термін розробити і затвердити комплексний план заходів щодо зміцнення національної єдності, консолідації українського суспільства та підтримки ініціатив громадськості у цій сфері.

Як зазначено в повідомленні, розробка цього плану має відбуватися за участю представників державних органів та органів місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства, із залученням провідних вітчизняних учених і міжнародних експертів, членів Ради з питань національної єдності при президентові України.

Обласним та Київській міській державним адміністраціям доручено у двомісячний термін після затвердження Кабміном вищезгаданого комплексного плану розробити та забезпечити реалізацію відповідних регіональних планів. "Місцеві органи влади також мають сприяти реалізації всеукраїнських і регіональних громадських ініціатив, спрямованих на зміцнення національної єдності, утвердження патріотизму, відновлення і збереження національної пам'яті, розвиток національної свідомості, популяризацію духовно-культурної спадщини українського народу, міжрегіональне співробітництво", - йдеться в повідомленні.

Уряду також визначено низку завдань щодо відновлення та розбудови миру на сході України, розвитку громадянської освіти в Україні, а також взаємодії центральних та місцевих органів виконавчої влади з організаціями громадянського суспільства з метою підтримки ініціатив громадськості у відповідних сферах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА