13:39 18.10.2016

ВР розширила список отримувачів пенсій добровольцями в АТО та членами їхніх сімей

2 хв читати
ВР розширила список отримувачів пенсій добровольцями в АТО та членами їхніх сімей

Верховна Рада розширила список осіб, які можуть отримувати пенсійне забезпечення, добровольцями і членами їхніх сімей, які з перших місяців проведення АТО на Донбасі пішли захищати Україну.

За закон "Про внесення змін до ст. 3 закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (що стосується доповнення переліку осіб, які мають право на пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їхніх сімей) (законопроект № 2345а) загалом проголосувало 264 народних депутата.

Відтепер особи, які за власним бажанням пішли захищати Україну від протиправних зазіхань на її територіальну цілісність і які дістали поранень, стали інвалідами, були покалічені, мають контузію, будуть забезпечуватися пенсіями на тих самих підставах, як і особи, звільнені з військової служби.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, таким чином буде встановлена соціальна справедливість і врегульоване питання призначення пенсії особам, які стали інвалідами внаслідок безпосередньої участі в АТО й забезпеченні її проведення, членам їхніх сімей, а також родичам загиблих при перерахованих обставин осіб.

За словами керівника Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського, цей закон буде поширюватися на 2 тис. українських громадян, і для їхнього пенсійного забезпечення необхідно буде щомісячно 3,5 млн грн з державного бюджету.

Він наголосив, що "цей закон стосується осіб, які постраждали на першому етапі АТО".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА