12:34 17.05.2016

Рада відхилила законопроект, що встановлює кримінальну відповідальність для "злодіїв у законі"

1 хв читати
Рада відхилила законопроект, що встановлює кримінальну відповідальність для "злодіїв у законі"

Верховна Рада України відхилила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності для "злодіїв у законі" і посилення відповідальності за злочини, які були скоєні злочинними угрупованнями".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний законопроект (№ 1188) на пленарному засіданні парламенту у вівторок не набрав мінімально необхідних 226 голосів, хоча голова Верховної Ради Андрій Парубій ставив його двічі на голосування у першому читанні.

Депутати також не підтримали пропозицію відправити цей законопроект авторам на доопрацювання.

Законопроект пропонував доповнити ч. 3 ст. 27 Кримінального кодексу України, передбачивши, що до організаторів злочинних угруповань належать особи, причетні до створення, управління та фінансування злочинного угруповання, а також особи, які мають статус "злодія в законі".

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, "злодії в законі" приїжджають до України з Російської Федерації, Грузії, Вірменії, Азербайджану, встановлюють кримінальні контакти, впливаючи на кримінальні процеси.

На відміну від законодавства Грузії та Росії, законодавство України не дає змоги повною мірою боротися із "злодіями в законі", оскільки відсутня кримінальна відповідальність за такі дії, і таких осіб в Україні очікує максимум - примусова депортація.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА