16:18 11.05.2016

Уряд України звільнив керівника Держлісагентства

2 хв читати
Уряд України звільнив керівника Держлісагентства

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про звільнення керівника Державного агентства лісових ресурсів (Держлісагентство), повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на свій сторінці в "Фейсбук" у середу.

"Рішення про звільнення керівника Держлісагентства ухвалено", - написав він.

Крім того, О.Семерак повідомив, що уряд підтримав пропозицію Мінприроди про тимчасове припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) у лісах до перегляду Мінприроди, Мінагропродом, Держлісагентством нормативно-правових актів, що регулюють порядок і правила їх здійснення.

Уряд також доручив Мінприроди, Нацдержслужбі, Мінагропроду провести службове розслідування фактів бездіяльності керівництва Державної екологічної інспекції у сфері охорони та збереження лісових ресурсів і поінформувати про результати в двотижневий термін.

Окрім того, Мінприроди, Мінагропрод, Мінрегион, Держлісагентство, Держрибагентство мають у місячний термін опрацювати і подати до Кабінету Міністрів відповідні проекти актів з реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони природного довкілля шляхом визначення єдиного контролюючого органу в цій сфері та передачі йому усіх контрольних функцій.

У Мінприроди поки що опрацьовується питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, учених, представників громадських організацій і місцевих громад.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив на засіданні Кабінету Міністрів України в середу, що може прийняти рішення про звільнення керівника Держлісагентства через масову вирубку лісів.

Згідно з інформацією на сайті Державного агентства лісових ресурсів, главою відомства станом на ранок середи є Олександр Ковальчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА