12:37 04.02.2016

ВР підтримала перейменування міст Артемівська та Іллічівська на Бахмут і Чорноморськ

2 хв читати
ВР підтримала перейменування міст Артемівська та Іллічівська на Бахмут і Чорноморськ

Верховна Рада України ухвалила постанову про перейменування п'яти міст у країні – Іллічівська, Артемівська, Дзержинська, Красного Лиману та Червонозаводського, - а також 169 селищ і сіл на виконання закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на підтримку постанови №3854 про перейменування окремих населених пунктів і районів у другому читанні і в цілому на засіданні парламенту в четвер проголосували 230 народних депутатів .

Згідно з постановою м. Артемівськ Донецької області перейменовується на Бахмут, а Артемівський район, відповідно, Бахмутський, м. Дзержинськ – на Торецьк, а м. Красний Лиман – на Лиман. М. Іллічівськ Одеської області перейменовується на Чорноморськ, м. Червонозаводське Лохвицького району Полтавської області – на Заводське.

Також під перейменування підпадають 6 селищ міського типу (2 – у Донецькій та Харківській, та по одному – в Дніпропетровській і Житомирській областях), 27 селищ сільського типу (11 – у Харківській, 6 – у Донецькій, по 3 – у Кіровоградській і Черкаській, 2 – у Чернігівській, по 1 – у Луганській та Херсонській) і 136 села (31 – у Харківській, 23 – у Чернігівській, по 21 – у Донецькій та Київській, 13 – у Кіровоградській, 9 – в Житомирській, 5 – у Запорізькій, по 3 – в Луганській та Миколаївській областях, по 1 – у Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській та Черкаській областях).

Як повідомлялося, відповідний проект постанови був внесений до ВР 1 лютого, проте спочатку він не передбачав перейменування м. Червонозаводське і 9 із 169 селищ і сіл. Відповідні зміни з'явилися в доопрацьованому проекті постанови, внесеному 3 лютого. Ініціатором документа виступили 11 народних депутатів України, членів комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на чолі з Сергієм Власенком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА