15:56 02.02.2016

"Опозиційний блок" направив подання до КС щодо позачергових виборів мера Кривого Рогу

2 хв читати
"Опозиційний блок" направив подання до КС щодо позачергових виборів мера Кривого Рогу

Партія "Опозиційний блок" направила до Конституційного Суду подання щодо позачергових виборів мера м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, повідомив народний депутат від "Опозиційного блоку" Дмитро Шпенов.

Як повідомляється на офіційному сайті партії, в поданні міститься вимога 45 парламентарів розглянути законність рішення Верховної Ради призначити позачергові вибори міського голови Кривого Рогу на 27 березня 2016 року. "Сьогодні цей закон був опублікований, і ми сьогодні ж зібрали необхідну кількість підписів народних депутатів для направлення подання до Конституційного Суду. Ми просимо, щоб це питання було розглянуто як невідкладне, оскільки вибори призначені на 27 березня", - зазначив Д.Шпенов.

Підставою для цього подання, за його словами, є порушення процедури ухвалення закону про позачергові вибори в Кривому Розі та порушення Конституції України. "Процедура голосування була порушена. Окрім неперсонального голосування, законопроект ухвалили в цілому попри те, що я, як депутат, із трибуни оголосив, що у мене є зауваження до тексту закону. Без їх розгляду парламент не мав права голосувати цей документ, оскільки депутати в другому читанні мають право вносити свої правки, але я був позбавлений цієї можливості", - пояснив Д.Шпенов.

"Також була порушена 85-та стаття Конституції, згідно з якою Верховна Рада не може достроково припиняти повноваження міського голови. Тим паче, що судами всіх інстанцій встановлено, що вибори мера Кривого Рогу відбулися законно. Але парламент на догоду політичній кон'юнктурі ухвалив незаконне рішення про перевибори. Тому ми розраховуємо, що Конституційний Суд найближчим часом розгляне це питання", - додав він.

При цьому Д.Шпенов зазначив, що якщо подання не буде задоволено, "Опозиційний блок" піде на вибори, де має намір перемогти в першому турі "з переконливою перевагою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА