14:02 05.11.2015

Дії РФ у Сирії не відвернуть увагу уряду США від конфлікту на Донбасі - помічник міністра оборони США

2 хв читати
Дії РФ у Сирії не відвернуть увагу уряду США від конфлікту на Донбасі - помічник міністра оборони США

Помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Елісси Слоткін (Елісса Slotkin) заявила, що дії Російської Федерації в Сирії жодним чином не відвернуть увагу уряд США від конфлікту на Донбасі, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Ми прибули для проведення консультацій, щоб перейти на інший рівень співпраці між міністерствами оборони України і США. Ми маємо розглянути стратегічний рівень співпраці, орієнтований на довгострокову перспективу", - зазначила Е. Слоткін на зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком у четвер.

У свою чергу С. Полторак поінформував Е. Слоткін про ситуацію на Донбасі, зазначивши, що говорити про стабільне затишшя або "заморожений конфлікт" зарано.

"Ворог знову порушує Мінські домовленості і основа цих порушень - агресія терористичних угруповань: це і обстріли позицій українських силовиків і висунення вимог щодо проведення місцевих виборів на Донбасі, які порушують не лише домовленості, а й Конституцію України", - зазначив міністр.

Також глава оборонного відомства наголосив, що поряд із захистом територіальної цілісності, у Збройних Силах України здійснюються і фундаментальні реформи, зокрема розробляється нормативна база, що відповідає умовам сьогодення і здійснюються реформи із забезпечення та управління військами.

Він також відзначив величезну роль іноземних радників, що беруть участь у всіх напрямах реформ і завдяки консультаціям яких, зокрема, створено та впроваджено антикорупційну програму Міністерства оборони України.

Е. Слоткін запевнила, що уряд США і надалі всіляко допомагатиме українській армії в прагненні до позитивних змін і в процесах реформування армії.

Під час зустрічі також обговорювалися основні напрями реформування українських Збройних Сил України і програми допомоги, яку може надати при цьому уряд США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА