12:12 14.09.2015

Нардеп Шевченко заявив про свій вихід із фракції "Блок Порошенка"

2 хв читати
Нардеп Шевченко заявив про свій вихід із фракції "Блок Порошенка"

Народний депутат України Олександр Шевченко заявив про те, що вирішив залишити парламентську фракцію "Блок Петра Порошенка" через незгоду з курсом партії.

"Настав час відповідальних кроків. Я ухвалив рішення про вихід з парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді України. Це рішення продиктоване не поточною кон'юнктурою і не спробою залишити "Титанік", що тоне. На його палубі все ще багато можливостей для тих, хто прагне політичної кар'єри і прихильності влади. Але є речі принципові, вищі за політичні маневри і кар'єрні пріоритети. Є речі фундаментальні, відходити від яких не можна за жодних обставин", - зазначено в заяві О.Шевченка, оприлюдненій на персональному сайті політика.

За словами нардепа, його входження до фракції "Блок Петра Порошенка" було обумовлене збігом політичних пріоритетів з головними положеннями коаліційної угоди і програми, з якою політсила йшла на вибори рік тому.

"Якщо ж фракція БПП під зовнішнім тиском зраджує цій присязі, мій людський обов’язок, мій статус народного депутата України, моя гідність патріота не залишають мені вибору. Адже для лідерів цієї команди обіцянки виявилися лише передвиборчим піаром", - заявив О.Шевченко і додав, що в нього принципові відмінності в поглядах з тими, "хто визначає курс політсили".

Парламентар висловив думку, що курс партії "Блок Петра Порошенка" "взято на "згортання" Революції Гідності й проведення псевдореформ без кардинальних змін".

"Відмінність у мене в поглядах також з тими, хто розпочав арешти активістів Майдану, при цьому заморозивши розслідування злочинів під час розстрілу Небесної Сотні, пов'язаних з пограбуванням держави за часів Януковича (екс-президент України Віктор Янукович - ІФ), злочинів недолугого керівництва військовими формуваннями на Сході, які призвели до величезних жертв", - додав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів розмову з лідером Гамбії - першу за 20 років дипломатичної паузи між країнами

YES після старту переговорів про вступ України в ЄС продовжить підтримку Києва в євроінтеграції, відновленні та гарантіях безпеки - заява

Кличко розповів про підготовку Києва до зими

Кулеба і помічник держсекретаря США О'Браєн обговорили поставку додаткових систем Patriot Україні, скоординували подальші кроки в цьому напрямі

Правляча партія Естонії висунула кандидата у прем'єри замість Каллас, яка стане главою європейської дипломатії

Байден не має наміру відмовлятися від заключних дебатів з Трампом - ЗМІ

Директору департаменту КМДА Возному висунуто обвинувачення в тому, що не було утилізовано шини з блокпостів - КМДА

Після України наступними для РФ будуть Польща та Білорусь - Байден

Трамп назвав "неприйнятними" умови Путіна про припинення війни

Верховний Суд визнав незаконність звільнення екснардепа Пацкана з посади голови Рахункової палати - рішення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА