17:45 19.08.2015

Голова ЦВК вважає, що після місцевих виборів-2015 Україну очікує пауза у проведенні загальнонаціональних виборів

2 хв читати
Голова ЦВК вважає, що після місцевих виборів-2015 Україну очікує пауза у проведенні загальнонаціональних виборів

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський вважає, що після проведення в Україні у поточному році місцевих виборів буде певна перерва в загальнонаціональних виборах.

"Щодо планів на майбутнє, то після місцевих виборів 2015 року, на думку М. Охендовського, в Україні може настати певна пауза у проведенні масштабних загальнонаціональних виборів. Це, в свою чергу, надасть можливість протягом 2016-2017 роках оновити ресурсну базу Центральної виборчої комісії", - повідомляє в середу відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК за підсумками зустрічі голови Центрвиборчкому з директором програм Міжнародного фонду виборчих систем (IFES) в Україні Девідом Еннісом і новопризначеним керівником цих програм Пітером Ербеном.

Він також наголосив, що ЦВК спільно з міжнародними донорами вже планує заходи із підвищення правової культури виборців, оскільки вони мають чітко розуміти, як змінилася виборча система місцевих виборів і які наслідки матимуть їхні голоси за партії та кандидатів у територіальних виборчих округах.

М. Охендовський зазначив, що ЦВК високо цінує високий рівень співробітництва з IFES і сподівається на поліпшення якості співпраці.

У свою чергу Д. Енніс також вказав на плідну співпрацю між ЦВК та IFES, зазначивши, що перспектива подальшого співробітництва краще, ніж за всі попередні роки. Він додав, що діяльність Комісії в минулому році є надзвичайно успішною. А П. Ербен пообіцяв, що співпраця з подальшої реалізації наявних проектів лише поглиблюватиметься.

IFES - міжнародна безпартійна організація розвитку демократії. Кожен проект фонду реалізується місцевим персоналом у співпраці з місцевими організаціями. З 1994 року IFES працює в Україні з метою посилення громадських організацій, керівництва та прозорості виборчого процесу, а також залучення до нього громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА