09:16 10.08.2015

Порошенко доручив поінформувати ОБСЄ і представників РФ про порушення Мінських домовленостей бойовиками - прес-служба Генштабу

1 хв читати
Порошенко доручив поінформувати ОБСЄ і представників РФ про порушення Мінських домовленостей бойовиками - прес-служба Генштабу

Президент України, верховний головнокомандувач Петро Порошенко доручив поінформувати представників місії ОБСЄ і, через СЦКК, представників РФ про порушення Мінських домовленостей з боку бойовиків, повідомляє прес-служба Генштабу.

У понеділок о 6 ранку начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України доповів про ситуацію в районах проведення АТО президентові України. "Упродовж кількох годин бойовики, цинічно порушуючи попередні домовленості, вели артилерійський і мінометний вогонь по наших позиціях в районі Старогнатівки", - повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ на своїй сторінці у Фейсбук.

"Верховний Головнокомандувач дав доручення проінформувати представників місії ОБСЄ і, через СЦКК, представників Російської Федерації про порушення мінських домовленостей з боку проросійських бойовиків. Зараз сили АТО проводять заходи, спрямовані на врегулювання обстановки", - говориться в повідомленні.

Загострення ситуації пов'язують з провокацією щодо співробітників спостережної місії ОБСЄ, які працюють в Донецьку, під час якої було знищено 4 автомобілі місії. Таким чином, вважають у Генштабі, бойовики намагаються залякати представників міжнародної організації, чинять тиск на спостерігачів, заважаючи їм об'єктивно подавати інформацію про стан справ в регіоні.

"За оперативною інформацією на території, що під контролем бойовиків, зараз перебуває заступник командувача Сухопутними військами Російської Федерації генерал-полковник Олександр Ленцов, діяльність якого пов'язують з координацією дій бойовиків", - зазначають у Генштабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА