16:49 24.06.2015

Шевченко називає "інквізиційним судилищем" засідання Кабміну, на якому розглядалося питання про його відставку

2 хв читати
Шевченко називає "інквізиційним судилищем" засідання Кабміну, на якому розглядалося питання про його відставку

Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко називає фарсом рішення Кабінету Міністрів про його відставку і стверджує, що під час сьогоднішнього засідання не було представлено жодного доказу його вини.

"Політичний фарс триває. У результаті театралізованої постановки у виконанні Яценюка (прем'єр-міністр Арсеній Яценюк – ІФ), Вощевського (віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський – ІФ) і Ващенка (голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко – ІФ), Кабмін мовчазною згодою (голосування як такого не було) "прийняв" рішення про направлення подання про моє звільнення до Верховної Ради", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

І. Шевченко також висловив подяку міністру енергетики та вугільної промисловості Володимиру Демчишину за спростування обвинувачень на його адресу.

За словами глави Мінекології, звинувачення на його адресу ґрунтувалися на припущеннях і суб'єктивних оцінках. "Це було середньовічне інквізиційне судилище, а не розгляд ситуації по суті", - додав міністр екології.

Як повідомлялося, уряд на своєму засіданні 24 червня ухвалив рішення внести до парламенту подання про звільнення Ігоря Шевченка, призначеного на посаду за квотою депутатської фракції ВО "Батьківщина" у Верховній Раді, з посади міністра екології та природних ресурсів України.

"Це рішення прийнято з огляду на те, що Мінприроди, як центральний орган виконавчої влади, що втратило керованість, не забезпечує виконання базових функцій і зобов'язань держави у сфері охорони навколишнього середовища", - йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну, оприлюдненому в середу.

У поданні Кабміну наголошується, що за час перебування на посаді міністра неодноразово фіксувалися факти порушення В. Шевченка законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак: $150 млн США підуть на зброю із запасів Пентагону, решта – на зміцнення ППО

МЗС вітає ухвалення ПА ОБСЄ Бухарестської декларації

Новий посол Італії має намір докладати максимум зусиль для інтеграції італійських компаній в українську економічну структуру

Зеленський для Bloomberg TV: Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам про це сьогодні

Зеленський у відповідь на пропозицію Орбана про припинення вогню і переговори з РФ виклав свій план щодо проведення другого Саміту миру

Україна і Чехія домовилися фіналізувати найближчим часом текст двосторонньої безпекової угоди

Зеленський очікує від угорського головування в Раді ЄС достатньої оборонної підтримки та прогресу в євроінтеграції

У Кишиневі відбудеться тристороння зустріч глав МЗС України, Молдови та Румунії

Молдова не має наміру скасовувати безвізовий режим із РФ і країнами СНД - глава МЗС республіки

Орбан: Ми хочемо укласти глобальну двосторонню угоду про співпрацю з Україною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА