17:04 22.06.2015

Яценюк просить "Батьківщину" розглянути питання перебування Шевченка на посаді міністра екології

2 хв читати
Яценюк просить "Батьківщину" розглянути питання перебування Шевченка на посаді міністра екології

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звертається до партії "ВО "Батьківщина" з проханням розглянути доцільність перебування на посаді міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка, повідомив радник прем'єра Данило Лубківський.

"Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звертається до парламентської фракції політичної партії ВО "Батьківщина" розглянути питання про перебування Ігоря Шевченка на займаній посаді і прийняти відповідальне політичне рішення, яке має бути ухвалено парламентською коаліцією", - сказав Д. Лубківський, нагадавши, що В. Шевченка призначено до Кабміну за квотою "Батьківщини".

Як повідомлялося, міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко підтвердив факт свого польоту літаком народного депутата від групи "Воля народу" Олександра Онищенка з Ніцци, проте не вбачає в цьому корупції.

"Була така ситуація, було важко полетіти. Я знав, що там перебуває також цей нардеп, і у нього літак у Ніцці, подзвонив йому і попросив допомогти", - пояснив міністр на брифінгу в Києві 18 червня.

"Він погодився, я просто з ним прилетів. Нічого за це не платив... Ніяких корупційних дій немає", - наголосив І. Шевченко.

Він уточнив, що в Берліні дивився футбол, а туди прилетів через Дрезден.

Міністр також зазначив, що був за кордоном лише в суботу-неділю (6-7 червня - ІФ), проінформувавши прем'єра про те, що їде з країни, а в понеділок, 8 червня, вже був на роботі.

Раніше керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшка, що входить до парламентської коаліції, закликав прем'єра і депутатів відправити у відставку І. Шевченка. "У нас у Василькові сталася техногенна катастрофа (пожежа на нафтобазі БРСМ розпочалася 8 червня і тривала понад тиждень), величезна екологічна катастрофа, загинуло 5 осіб, внаслідок цієї катастрофи. Міністр екології Шевченко в цей час перебував у Ніцці, в Монако, у відпустці".

Коли глава Мінприроди відкинув ці звинувачення, О. Ляшко з трибуни парламенту повідомив, якими літаками вилітав з країни і повертався до неї міністр. "Пан Шевченко повернувся літаком PH-ARO. Власник цього літака наш колега Онищенко ... пов'язаний з газодобувною сферою в Україні" – сферою відповідальності міністра", - сказав, зокрема, голова фракції Радикальної партії, вимагаючи від Генеральної прокуратури порушення кримінальної справи.

І. Шевченко був призначений міністром екології та природних ресурсів за квотою фракції партії "Батьківщина".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак: $150 млн США підуть на зброю із запасів Пентагону, решта – на зміцнення ППО

МЗС вітає ухвалення ПА ОБСЄ Бухарестської декларації

Новий посол Італії має намір докладати максимум зусиль для інтеграції італійських компаній в українську економічну структуру

Зеленський для Bloomberg TV: Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам про це сьогодні

Зеленський у відповідь на пропозицію Орбана про припинення вогню і переговори з РФ виклав свій план щодо проведення другого Саміту миру

Україна і Чехія домовилися фіналізувати найближчим часом текст двосторонньої безпекової угоди

Зеленський очікує від угорського головування в Раді ЄС достатньої оборонної підтримки та прогресу в євроінтеграції

У Кишиневі відбудеться тристороння зустріч глав МЗС України, Молдови та Румунії

Молдова не має наміру скасовувати безвізовий режим із РФ і країнами СНД - глава МЗС республіки

Орбан: Ми хочемо укласти глобальну двосторонню угоду про співпрацю з Україною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА