18:05 03.06.2015

Тігіпко має намір концентрувати контроль у ТАСкомбанку - НБУ

2 хв читати
Тігіпко має намір концентрувати контроль у ТАСкомбанку - НБУ

Екс-віце-прем'єр та лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко, який є найбільшим акціонером ТАСкомбанку (раніше - банк "Бізнес Стандарт", Київ) із пакетом майже 49%, має намір концентрувати контроль у банку, повідомив директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування Нацбанку України (НБУ) Леонід Антоненко з посиланням на інформацію банку.

Представник НБУ пояснив, що раніше контроль у банку був деконцентрований, але завдяки ухваленому у березні цього року закону статус власників суттєвої участі у банку з 8 березня отримали чотири фізичні особи: С.Тігіпко - 49%, Лазарос Леонідіс, Георгіос Гавріілідіс та Елена Каттоу - по 17%.

Згідно з нормами закону, власники суттєвої участі до 8 червня мали звернутися до НБУ з пакетом документів для отримання офіційного дозволу, а Нацбанк, у свою чергу, може вимагати від них підтвердження їхнього майнового стану для отримання такого статусу.

Водночас Л.Антоненко уточнив, що Нацбанк планує найближчим часом оприлюднити нову постанову №306, в якій він надасть власникам суттєвої участі додатковий час для легалізації свого статусу.

ТАСкомбанк засновано в 1989 році, входить до складу фінансово-промислової групи "ТАС", засновником та основним акціонером якої та її керуючої компанії є С.Тігіпко. Наприкінці квітня цього року збори акціонерів обрали С.Тігіпка на посаду голови наглядової ради банку.

Згідно з даними НБУ, на 1 квітня 2015 року за розміром загальних активів ТАСкомбанк посідав 41-е місце (3,59 млрд грн) серед 133 банків, що діяли в країні, а його власний капітал на цю дату становив 333,23 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА