14:58 02.06.2015

Від початку 2016 року інваліди дитинства І групи підгрупи А після досягнення ними 18 років і далі отримуватимуть соцдопомогу

1 хв читати
Від початку 2016 року інваліди дитинства І групи підгрупи А після досягнення ними 18 років і далі отримуватимуть соцдопомогу

Соціальна допомога людей з інвалідністю з дитинства І групи підгрупи А після досягнення ними 18 років знижуватися не буде з 1 січня 2016 року.

За закон про внесення змін до ст. 18 закону України про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам щодо встановлення доплати інвалідам І групи підгрупи А проголосували 265 народних депутатів.

Закон увів норму, згідно з якою соціальна допомога інвалідам дитинства І групи підгрупи А залишається на тому самому рівні, який вони отримували до 18 років.

За словами голови комітету з питань ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичних операцій, осіб з інвалідністю Олександра Третьякова, згідно з чинним законодавством, розмір допомоги дитині-інваліду І групи підгрупи А до 18 років становить 1950 грн.

Водночас, як тільки дитина-інвалід досягає 18-річного віку, розмір допомоги знижується майже на 300 грн і становить 1600 грн.

"Основна мета закону - не знижувати суми допомоги (після досягнення 18 років дитиною-інвалідом - ІФ)", - наголосив О.Третьяков.

Згідно з пояснювальною запискою, на те, щоб суму соціальної допомоги залишити на рівні, який дитина-інвалід отримувала до 18 років, знадобиться з державного бюджету близько 120 млн грн.

Закон набуває чинності з 1 січня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА