13:56 21.04.2015

Порошенко підпише закон про заборону пропаганди комунізму та нацизму в Україні, розраховує Яценюк

1 хв читати
Порошенко підпише закон про заборону пропаганди комунізму та нацизму в Україні, розраховує Яценюк

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сподівається, що президент України Петро Порошенко підпише ухвалений українським парламентом закон про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів і заборону їх пропаганди і символіки.

"Антиукраїнські сили намагатимуться використовувати закон про заборону комуністичної та нацистської символіки у своїх ідеологічних цілях", - сказав А. Яценюк на засіданні державної комісії з надзвичайних ситуації у вівторок.

Він зазначив, що днями має намір зустрітися з П. Порошенком з цього приводу. "Сподіваюся, що президент України ухвалить відповідне рішення, про що буде поінформовано", - наголосив А. Яценюк.

Як повідомлялося, 9 квітня Верховна Рада України ухвалила внесений Кабінетом Мміністрів закон про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, заборонила їх пропаганду і символіку.

Однією з головних позицій закону є визнання комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років в Україні злочинним і таким, що проводив політику державного терору, з відповідними наслідками для комуністичної символіки і пропаганди. Також рівноцінно нацистський тоталітарний режим визнається в Україні злочинним і таким, що проводив політику державного терору.

Вся символіка, вся пропаганда нацизму, націонал-соціалізму, цих цінностей, будь-яка діяльність нацистських, фашистських угруповань в Україні забороняються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні, - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА