09:46 18.03.2015

Особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі можливий лише після проведення дострокових виборів в органи місцевого самоврядування - АП

2 хв читати
Особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі можливий лише після проведення дострокових виборів в органи місцевого самоврядування - АП

Перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук вважає, що дострокові вибори на Донбасі згідно з українським законодавством та за участю міжнародних спостерігачів і ЗМІ цілком реально провести.

Як повідомляє прес-служба президента, за словами В.Ковальчука, особливий порядок місцевого самоврядування на певних територіях Донбасу можливий лише після проведення дострокових виборів в органи місцевого самоуправління. При цьому їх потрібно провести згідно з українським законодавством, за вільного доступу всіх учасників процесу до засобів масової інформації та за участю міжнародних спостерігачів. В.Ковальчук вважає, що це реально зробити.

"Хто хоче припинити протистояння — шукає можливість, а хто не хоче — шукає причину", - зазначив перший заступник голови АПУ. Він додав: "Україна шукає спосіб забезпечити мир та безпеку на тимчасово окупованій території і прагне повернути на ці території дію українських законів".

"Верховна Рада чітко встановила, що до моменту звільнення цих територій від бойовиків, незаконних військових формувань та російських військ, виведення важкої техніки та до встановлення контролю українською владою на цих територіях ці території є окупованими", - сказав В.Ковальчук.

Україна всіма силами демонструє бажання реалізувати Мінські домовленості і повернути мир на Донбасі, зазначив В.Ковальчук в ефірі телеканалу "Україна", коментуючи змінений Верховною Радою закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих регіонах Донецької та Луганської областей.

Перший заступник голови АПУ вкотре наголосив, що Україна виконує Мінські домовленості, але необхідно, щоб і інша сторона їх дотримувалася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА