20:20 18.11.2014

Глава МЗС Німеччини поклав провину за зрив лютневої угоди щодо врегулювання ситуації в Україні на Януковича, який утік

2 хв читати

Берлін пояснює зрив угоди щодо українського врегулювання, підписаної в лютому цього року в Києві за участю глав МЗС Німеччини, Франції та Польщі, від'їздом колишнього президента України Віктора Януковича.

"Та домовленість була хорошою. Проблема полягала в тому, що один із підписантів цієї угоди, а саме президент Янукович, залишив країну, і неможливо було виконати положення цієї угоди. Те, що він залишив країну, означало величезні зміни в розстановці сил в Україні", - сказав глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на прес-конференції за підсумками переговорів у Москві з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, у свою чергу, висловив незгоду з тим, що відсутність тодішнього президента України В.Януковича в Києві було причиною невиконання підписаної угоди.

"Я не думаю, що від'їзд В.Януковича, який до того ж у цій угоді фактично склав із себе усі повноваження і відмовився від цих повноважень, я не думаю, що від'їзд тодішнього президента з Києва на південний схід країни перекреслив завдання забезпечення національної єдності в Україні", - сказав С.Лавров.

"Який зв'язок між якоюсь особою та необхідністю національної злагоди?", - поставив запитання глава російської дипломатії. "Не думаю, що це було правильно - розірвати цю угоду", - наголосив С.Лавров.

Водночас він вважає, що дискутувати про те, що було у минулому, вже не має сенсу. "Не треба ворушити минуле, і нині основне завдання - припинити збройне протистояння на південному сході, провести лінію розмежування, розвести важке озброєння", - зазначив глава МЗС РФ.

"Але коли ми думатимемо про довгострокову стабілізацію України, не можна забувати про завдання національної єдності, національної злагоди, а тепер уже - національного примирення. І не можна забувати про ту саму конституційну реформу, під необхідністю якої підписалася Україна в Женеві 17 квітня", - заявив С.Лавров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА