16:40 18.09.2014

Чергова зустріч тристоронньої контактної групи щодо України планується в п'ятницю в Мінську - МЗС Білорусі

2 хв читати
Чергова зустріч тристоронньої контактної групи щодо України планується в п'ятницю в Мінську - МЗС Білорусі

Чергову зустріч тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації в Україні у форматі "Росія-Україна-ОБСЄ" заплановано провести в п'ятницю в Мінську, повідомили агентству "Інтерфакс-Захід" в Міністерстві закордонних справ республіки.

"Така зустріч планується", - повідомив представник МЗС. Водночас він зазначив, що конкретне місце і час проведення зустрічі наразі невідомо.

У свою чергу в посольстві РФ у Мінську агентству "Інтерфакс-Захід" повідомили: "Поки що у нас немає жодної інформації про те, що представник Росії Михайло Зурабов прибуває завтра до Мінська".

Водночас, за попередньою інформацією першого заступника прем'єр-міністра самопроголошеної Донецької народної республіки Андрія Пургіна Олени Пургіної, перший віце-прем'єр ДНР у четвер вилетів до Мінська, імовірно, для проведення чергової мінської зустрічі.

5 вересня в Мінську учасники контактної групи Україна-Росія-ЄС під час переговорів за участю представників самопроголошених ДНР і ЛНР підписали протокол, головним пунктом якого була домовленість про негайне припинення вогню на сході України. Режим незастосування зброї вступив в дію того ж дня з 18:00 за київським часом.

Документ передано на імплементацію мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента РФ Володимира Путіна.

Згідно з протоколом, сторони домовилися, зокрема, забезпечити негайне двостороннє припинення застосування зброї, моніторинг з боку ОБСЄ режиму незастосування зброї, невідкладно звільнити всіх полонених, оголосити амністію учасникам подій на сході України, вжити заходів щодо поліпшення гуманітарної ситуації, а також ухвалити закон про особливий статус окремих районів Донбасу.

У переговорах брали участь представник ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, а також представники самопроголошених республік прем'єр ДНР Олександр Захарченко, віце-прем'єр Андрій Пургін і прем'єр ЛНР Ігор Плотницький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА