10:08 18.09.2014

Голова ОБСЄ вважає прогресом на шляху мирного врегулювання ухвалення двох законів щодо сходу

1 хв читати
Голова ОБСЄ вважає прогресом на шляху мирного врегулювання ухвалення двох законів щодо сходу

Голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер вважає прогресом ухвалення українським парламентом двох важливих законів, що стосуються подій на сході України, йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті ОБСЄ.

В інформації зазначеноо, що йдеться про ухвалення законів про спеціальний статус окремих районів Донецької та Луганської областей та про амністію.

"Він (Д.Буркхальтер - ІФ) вважає обнадійливим сигналом, що багато затриманих з обох сторін були звільнені протягом останніх кількох днів. Це ті основні кроки, які могли б прокласти шлях до міцного врегулювання кризи", - наголошується в повідомленні.

Стоосвно ж виконання мінського протоколу щодо забезпечення негайного припинення вогню, Д.Буркхальтер відзначив важливість дотримання цих домовленостей.

"Комплексний режим припинення вогню і загальне розуміння деталей механізму моніторингу мають бути встановлені", - сказав він.

Згідно з інформацією, ОБСЄ сприяє моніторингу режиму припинення вогню, і подвоїло кількість спостерігачів на сході України з моменту досягнення таких домовленостей.

Голова ОБСЄ вказав на необхідність відновлення ефективного контролю на українсько-російському кордоні як ключа до врегулювання ситуації.

"Згідно з мінським протоколом, особливу увагу слід приділяти створенню зони безпеки вздовж кордону та ефективного моніторингу кордону", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА