14:36 20.01.2014

Литвин закликає провести позачергову сесію ВР щодо ситуації в країні

2 хв читати
Литвин закликає провести позачергову сесію ВР щодо ситуації в країні

Верховна Рада має провести позачергову сесію з розгляду ситуації в Україні, переконаний голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони, позафракційний нардеп Володимир Литвин

"Продемонстрований укотре "імпульс сили" свідчить, що сторони громадянського конфлікту переслідують мету його розпалювання, діючи за принципом: у такі періоди насильство не лише можливе, а й навіть необхідне. Таким чином, перейшли всі розумні та допустимі межі, за якими вже мало говорить розум", - написав В.Литвин на своїй сторінці у Facebook у понеділок, повідомляє прес-служба політика.

Він висловив переконання, що Україна скачується до громадянської війни.

"Потрібні сила та мужність, щоб зрозуміти, що загралися, зупинитися і навіть повернутися назад там, де це потрібно. Треба посадити владу та опозицію на ланцюг відповідальності, і таким чином змусити до діалогу, вказати на правильну дорогу. Бо вони, схоже, її остаточно втратили", - наголосив голова комітету.

"Невідкладно потрібна не імітація (у форматі робочої групи), а серйозна публічна розмова для розбору того, що сталося, поставлених вимог і визначення того реального обопільного мінімуму, що необхідно та слід зробити в першочерговому порядку", - вважає В.Литвин.

Політик висловив думку, що, за винятком вимог дострокових виборів президента та Верховної Ради, всі інші вимоги підлягають розгляду для досягнення компромісних напрацювань.

"Аргументи та рішення треба вибудовувати на першопричинах конфлікту. Країна має отримати якір для елементарної передбачуваності та стабільності. Демонстрація рішучості має співвідноситися з відповідальністю", - наголосив він.

Водночас, вважає В.Литвин, відсутність або подальше ухилення від реального круглого столу обертатиметься ескалацією напруженості та "ухваленням подальших поганих рішень", що й сталося минулого четверга.

"Визнаю тут і свою помилку", - сказав В.Литвин.

Парламентар висловив думку, що потрібні негайні дії. Зокрема, відновлення парламентського суверенітету, що рівнозначно факту наявності суверенітету країни.

"Слід негайно скликати позачергову сесію ВР, вичерпно розглянути ситуацію в Україні та відповідно ухвалити ключові рішення, включаючи скасування низки раніше ухвалених", - вважає В.Литвин.

Він зазначив, що політична обстановка настільки складна, що політики та уряд мають поставити інтереси держави та безпеки людей вище за особисті вигоди.

"Сьогодні саме той момент істини, коли важливо не стільки грати в популярність чи у свою незламність і не стільки важливо думати про своє майбутнє, а важливо і не боятися приймати складні рішення в інтересах країни. Приймати негайно. Завтра вони вже нікого не цікавитимуть", - підсумував голова парламентського комітету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА