09:51 07.06.2013

Опозиція продовжує блокувати трибуну ВР, вхід до президії заставлений стільцями

2 хв читати
Опозиція продовжує блокувати трибуну ВР, вхід до президії заставлений стільцями

Депутати фракції "Батьківщина" заблокували трибуну та президію Верховної Ради до початку засідання у п'ятницю.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько 30 народних депутатів оточили трибуну, а також розмістилися на місцях голови Верховної Ради та двох його заступників у президії. Опозиціонери також підперли стільцями двері входу до президії.

У залі перебувають і представники опозиційної фракції "УДАР", однак у блокуванні трибуни та президії вони безпосередньої участі не беруть.

Крім того, в залі перебувають деякі депутати фракцій Партії регіонів і КПУ. Вони не намагаються перешкоджати блокуванню і наразі сідають на свої робочі місця.

Загалом станом на 9.40 у залі не більше ніж 100 депутатів. Засідання парламенту відкривається о 10.00.

Як раніше повідомлялося, опозиція на ранковому пленарному засіданні в четвер заблокувала роботу парламенту, вимагаючи, щоб президент України Віктор Янукович приїхав до парламенту й особисто представив своє щорічне послання, роздане депутатам у письмовому вигляді. Зокрема, в опозиції зазначили, що Конституція передбачає щорічний виступ президента у Верховній Раді, але В.Янукович "уже котрий рік поспіль ігнорує цю вимогу".

Перед початком вечірнього засідання в четвер опозиція продовжила блокувати роботу парламенту. Спікер Володимир Рибак вів засідання з гостьової ложі, оскільки його робоче місце заблокували опозиціонери. Депутатам вдалося ухвалити кілька постанов про призначення суддів, після чого В.Рибак закрив засідання.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що парламентська більшість не має наміру перешкоджати блокуванню опозицією роботи Верховної Ради, а очолювана ним фракція планує прийти до парламенту в п'ятницю і працювати. Він також висловив упевненість, що депутати більшості знайдуть варіанти, щоб ухвалити законопроекти, які стоять на порядку денному.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Раді ЄС мають юридично зафіксувати факт порушення Орбаном певних внутрішніх регламентацій - Подоляк про візит угорського прем'єра до Путіна

Нам необхідна реальна децентралізація енергетичного потенціалу України - звернення Зеленського до учасників Конгресу місцевих і регіональних влад

Боррель: Орбан не отримував мандат на відвідування Москви і не може представляти ЄС

Більшість опитаних українців ставляться до безпекових угод стримано-обережно, вважаючи їх загалом корисними - опитування КМІС

Прем'єр Великої Британії Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на парламентських виборах

Дуда: Ми сподіваємося, що Польщі ніколи не доведеться відправляти своїх солдатів в Україну

Мішель - керівництву Угорщини: Жодне чергове президентство в Єврораді не має мандата на взаємодію з РФ від імені ЄС

Україні потрібна корекція виборчого законодавства на перехідний період - голова підкомітету адмінустрою у ВР Безгін

США та Китай можуть разом наблизити справедливе завершення війни в Україні - Зеленський

Єрмак: $150 млн США підуть на зброю із запасів Пентагону, решта – на зміцнення ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА