16:43 22.05.2013

Генконсул РФ у Сімферополі обурений вимогами кримських татар про його видворення з України

3 хв читати

Генеральний консул Російської Федерації в Сімферополі Володимир Андреєв називає "зухвалим випадом" проти Росії та проти власної честі та гідності заяву голови фракції "Курултай-Рух" кримського парламенту, першого заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова про те, що він має залишити Україну.

Після закінчення засідання кримського парламенту, на якому генконсул був присутнім, у відповідь на прохання журналістів дати оцінку цій заяві, В.Андреєв зазначив: "У чомусь вона традиційна, традиційно викликає мою відразу, повне неприйняття".

При цьому дипломат висловив жаль, що регламент роботи кримського парламенту не дозволяє йому виступити на засіданні, щоб дати свою оцінку, проте він хотів би, щоб йому дали можливість як виняток виступити перед кримськими депутатами, щоб "відповісти на такі зухвалі випади проти Російської Федерації, проти моєї честі та гідності".

Він додав: "Інтерв'ю моє з кореспондентом, псевдожурналісткою телеканалу ATR (відома кримська журналістка Ліля Буджурова - ІФ) - це не інтерв'ю, це була боротьба, сутичка ідеологічних ідейних противників, тому ви його так і розглядайте".

Далі, пояснюючи свою позицію щодо депортації кримських татар, В.Андреєв заявив: "Для Росії найважливішим завданням, зокрема зовнішньополітичним, є завдання захисту, збереження історичної правди у Великій Вітчизняній війні. І суть цієї правди - це насамперед великий подвиг Радянської держави, радянського народу, радянської армії, які скрушили фашизм, відстояли незалежність і свободу нашої спільної вітчизни та врятували від фашизму весь світ. Це потрібно пам'ятати".

Водночас він додав: "І в цю правду включаються не лише подвиги, а й великі трагедії. Є трагедія кримськотатарського народу, тільки ви запам'ятайте її наступну формулу і завжди її згадуйте - це трагедія радянського народу, не кримськотатарського народу. Депортація - це трагедія радянського народу, яких ще було багато в тих героїчних зусиллях із забезпечення великої перемоги в тій війні. Виривати тему депортації з цього загального контексту - це брехня та спотворення правди про ВВВ", - сказав він.

Генконсул також вважає: "З цієї теми не можна виривати тему масової зради осіб кримськотатарської національності в роки ВВВ, інакше ми знову ж таки брехатимемо проти історичної правди, інакше ми виправдовуватимемо зраду й говоритимемо, що якась зрада простима, а якась ні. Інакше ми виховуватимемо й сьогодні зрадників. Я думаю, що це мета, яка не гідна нікого".

Він заявив, що не дивився сам фільм "Хайтарма", а також звинуватив організаторів презентації фільму, які запросили соратників та учнів Амет-хана Султана на прем'єру, в тому, що вони спробували використовувати гостей з Росії у своїх політичних цілях. Саме тому він і не порекомендував їм відвідувати прем'єру фільму.

Як повідомлялося, спеціально запрошені з Росії гості не прийшли на прем'єру фільму "Хайтарма" після бесіди з генконсулом Росії в Сімферополі, який не порекомендував їм це робити. З льотчиків на прем'єру прийшов лише один.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА