14:31 07.05.2013

На виборах мера Василькова зареєстровано підставного кандидата від опозиції - заявляють у "Батьківщині"

2 хв читати

Партія регіонів намагається зірвати вибори у Василькові (Київська обл.), заявляють в Об'єднаній опозиції "Батьківщина".

"Сергій Сабов є єдиним узгодженим кандидатом від усієї опозиції на виборах міського голови Василькова, а шахрайські дії влади щодо цього кандидата викликані лише одним - патологічною нездатністю Партії регіонів у чесній політичній конкуренції, ознакою якої є насамперед чесні вибори. Спочатку Партія регіонів взагалі намагалася не призначати вибори у Василькові, а тепер пішла на брудні технології, зокрема на спробу зареєструвати підставного кандидата", - йдеться в заяві Об'єднаної опозиції.

В опозиції нагадали, що аналогічні технології застосовувалися на місцевих виборах у 2010 році.

У заяві партії "УДАР" також наголошують, що її представник депутат Васильківської міської ради Сергій Сабов "є єдиним, легітимним кандидатом на позачергових виборах міського голови Василькова, запропонованим місцевим осередком партії відповідно до вимог чинного законодавства".

"Будь-які інші подання від імені партії є незаконними і виборчими спекуляціями влади з метою усунення основного конкурента від опозиції - єдиного узгодженого кандидата від опозиційних сил на виборах мера Василькова", - наголошується в заяві партії "УДАР".

У політсилі пояснюють, що напередодні виборчого процесу у Василькові у місцевому осередку партії відбулися кадрові зміни, про що були повідомлені територіальні органи юстиції. Однак, рішення про перереєстрацію місцевої організації партії "свідомо затягувалося, щоб створити юридичну колізію і таким чином забезпечити існування у місті Василькові" клону "партії УДАР", - йдеться в повідомленні.

29 квітня відбулися збори Васильківської міської організації партії "УДАР", на якому було ухвалено рішення висунути С.Сабова кандидатом від партії на виборах мера Василькова. Більше того, цю кандидатуру підтримали й інші опозиційні політичні сили Київщини, зокрема ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода", які домовилися про висунення та підтримку узгоджених кандидатів не лише у Василькові, а й на проміжних виборах депутатів Київської облради.

"Люди, які подали іншу кандидатуру нібито від Васильківського осередку УДАРу, жодного відношення до партії не мають, оскільки їх ще два місяці тому було виключено з партії. Тепер вони фактично стали співучасниками злочинних дій, порушень виборчого законодавства та підробки документів. Виборчий процес у Василькові починається з брудних технологій", - наголосили в УДАРі.

УДАР має намір звертатися до Центральної виборчої комісії з вимогою скасувати незаконне рішення Васильківського виборчкому про відмову в реєстрації С.Сабова кандидатом у мери Василькова.

Як повідомлялося, Верховна Рада призначила вибори міського голови Василькова на 2 червня 2013 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА