12:34 17.04.2013

Київський суд відмовився позбавляти опозиціонера Одарченка депутатського мандата

2 хв читати
Київський суд відмовився позбавляти опозиціонера Одарченка депутатського мандата

Окружний адміністративний суд Києва в середу відмовив у задоволенні позову громадянина Сергія Горбатого, який просив зобов'язати Центральну виборчу комісію позбавити народного депутата Юрія Одарченка (фракція "Батьківщина") депутатського мандата, скасувавши рішення ЦВК про його реєстрацію депутатом Верховної Ради VII скликання.

Таке рішення оголосила в середу головуюча суддя Любов Маруліна.

"У задоволенні адміністративного позову відмовити в повному обсязі", - заявила головуюча суддя, оголошуючи резулятивну частину постанови суду.

Повний текст рішення буде оголошено через п’ять днів.

Тим часом прихильники партії "Батьківщина", які прийшли до будівлі Окружного адмінсуду Києва, радісно сприйняли рішення суду.

Представник Ю.Одарченка в суді Дмитро Ільченко вийшов до присутніх учасників акції, розповів про рішення суду, після чого мітингувальники висловили подяку суддям за справедливе рішення, прокричали "Слава Україні!" й почали скандувати "Юлі волю!".

Сам Ю.Одарченко дізнався про рішення суду телефоном, оскільки наразі перебуває у Верховній Раді України.

Як повідомлялося, 13 квітня Ю.Одарченко заявив, що 17 квітня Київський окружний адміністративний суд розглядатиме справу про позбавлення його депутатських повноважень. За його словами, ця справа ґрунтується на позові громадянина Горбатого про те, що реєстрація Ю.Одарченка народним депутатом відбулася з порушенням закону, оскільки на момент реєстрації він був членом правління товариства з обмеженою відповідальністю.

Як доказ до позовної заяви додано протокол загальних зборів ТОВ "Донецьк-Аква" про обрання Ю.Одарченка членом правління. "Таким чином, він намагається довести, що на момент реєстрації я порушив закон і був членом правління підприємницької структури", - сказав Ю.Одарченко.

"Я хочу абсолютно чітко заявити, що не є членом будь-якого правління, якого-небудь ТОВ. Підприємницьку структуру під назвою "Донецьк-Аква" я не знаю взагалі", - наголосив депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА