12:49 02.04.2013

Кличко: Якщо виборів у Києві не буде, роботу ВР буде заблоковано

2 хв читати
Кличко: Якщо виборів у Києві не буде, роботу ВР буде заблоковано

Лідер фракції "УДАР" у Верховній Раді Віталій Кличко заявляє про блокування роботи парламенту, якщо не буде вирішено питання з датою виборів у Києві.

"Ми вимагатимемо виборів мера Києва. Якщо їх не буде, ми блокуватимемо трибуну, блокуватимемо роботу парламенту", - сказав він, виступаючи на мітингу біля будівлі Верховної Ради.

У свою чергу лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк зазначив, що депутати опозиційних фракцій мають намір домогтися, крім призначення дати виборів у Києві, повного скасування пенсійної реформи. Крім того, опозиція хоче відставки уряду Миколи Азарова.

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, виступаючи на мітингу, закликав прихильників опозиції продовжувати боротьбу й зазначив, що їх має бути більше на акціях.

Біля будівлі Верховної Ради на вулиці Грушевського, як і раніше, перебувають кілька тисяч опозиціонерів, хоча їх кількість дещо зменшилася. Вони стоять на проїжджій частині, рух транспорту перекрито. Крім прихильників "Батьківщини", "УДАРу" та "Свободи" в мітингу також беруть участь активісти Європейської партії України, Соціалістичної партії України, УНА-УНСО.

Між прихильниками опозиції та металевою огорожею, що закриває прохід до центрального входу будівлі Верховної Ради, стоять бійці спецпідрозділу "Беркут", які вишикувалися в три шеренги.

З іншого боку від центрального входу до Верховної Ради відбувається мітинг "Молодь України - за європейське майбутнє", в якому бере участь кількасот людей. На цій акції голосно грає музика, періодично виступають учасники. Особливо голосно музика та гучномовці лунали під час виступу лідерів опозиції на сусідньому мітингу.

Як повідомлялося, лідери опозиційних фракцій у Верховній Раді закликали киян 2 квітня вийти на мітинг, щоб вимагати призначення дати виборів мера Києва і депутатів Київради.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам необхідна реальна децентралізація енергетичного потенціалу України - звернення Зеленського до учасників Конгресу місцевих і регіональних влад

Боррель: Орбан не отримував мандат на відвідування Москви і не може представляти ЄС

Більшість опитаних українців ставляться до безпекових угод стримано-обережно, вважаючи їх загалом корисними - опитування КМІС

Прем'єр Великої Британії Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на парламентських виборах

Дуда: Ми сподіваємося, що Польщі ніколи не доведеться відправляти своїх солдатів в Україну

Мішель - керівництву Угорщини: Жодне чергове президентство в Єврораді не має мандата на взаємодію з РФ від імені ЄС

Україні потрібна корекція виборчого законодавства на перехідний період - голова підкомітету адмінустрою у ВР Безгін

США та Китай можуть разом наблизити справедливе завершення війни в Україні - Зеленський

Єрмак: $150 млн США підуть на зброю із запасів Пентагону, решта – на зміцнення ППО

МЗС вітає ухвалення ПА ОБСЄ Бухарестської декларації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА