17:18 26.03.2013

Попеску спростовує інформацію про те, що Київ відмовляється прийняти моніторингову місію ПАРЄ

2 хв читати

Київ не відмовляв у прийнятті доповідачок Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), і нині запропоновано реальні дати для їхнього приїзду, заявив народний депутат України (фракція Партії регіонів), голова української делегації в ПАРЄ Іван Попеску.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, коментуючи інформацію окремих видань про те, що президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон, який прибуває в Україну у вівторок, хоче обговорити питання про те, що вдруге поспіль Київ відмовився прийняти моніторингову місію Ради Європи, І.Попеску зазначив, що ця інформація "не відповідає дійсності".

"Ніхто нікому не відмовляв. Більше того, спочатку було запропоновано дві дати: 4-5 квітня, а також 15-16 квітня. Але 4-5 квітня - це якраз четвер та п'ятниця, і на перший день припадають абсолютно всі зустрічі. Оскільки доповідачки мають зустрітися з членами нашої делегації, а у складі делегації у нас 12 основних членів, а також із керівництвом парламенту, із профільними комітетами, то, звичайно ж, у сесійний день, коли ми працюємо в сесійному режимі, з ранку до вечора, - це складно або майже нереально, оскільки ми забезпечуємо індивідуальне голосування в залі", - зазначив він.

"Тому ми запропонували 15-16 квітня, щоб упор зробити на 15-е число, понеділок. У нас це також пленарний тиждень, але в понеділок у нас лише перша половина дня зайнята погоджувальною радою, а після обіду можна організувати зустрічі, і з членами делегації, і з представниками комітетів", - пояснив парламентар.

"Усі ці питання ми обговорювали на рівні секретаріату Парламентської асамблеї та секретаріату нашої делегації. Тому я не бачу тут ніякої сенсації. Більше того, є електронний лист від Генерального секретаря ПАРЄ Савицького, який пропонує такі дати: 14 квітня - приїзд, 15 квітня – основна робота та 16 квітня - від'їзд доповідачок. Ось на ці дати і реальний їхній приїзд. Але це питання погодження за протокольною лінією", - додав він.

Окрім цього, політик наголосив: "У нас ніколи не було відмов із приводу прийняття доповідачок. Навпаки, у нас завжди відбувається пошук часу, щоб доповідачки могли зустрітися з керівництвом держави".

"Сьогодні приїжджає президент ПАРЄ. Він також зустрічатиметься з керівництвом України, з лідерами всіх політичних фракцій. Це плановий приїзд. Таким же буде плановий приїзд і представників РЄ. І хтось просто заздалегідь анонсував 4-5 число, до того, як дату погоджено. Насправді було дві дати. І більш реальна - 14-16 квітня", - резюмував І.Попеску.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА