10:28 11.02.2013

Кримський свободівець пропонує ввести низку пільг для ветеранів УПА

2 хв читати

Керівник Кримської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", голова підкомітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення прав інвалідів, їх соціального захисту та реабілітації Едуард Леонов пропонує на державному рівні закріпити видатки на соціальний захист ветеранів Української повстанської армії (УПА).

Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", Е.Леонов уже підготував відповідний законопроект. На сайті Верховної Ради документа поки що немає.

"В Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Чернівцях, на Волині місцева влада допомагає ветеранам національно-визвольних змагань, але багато воїнів УПА проживає у східних та південних областях, адже часто їм забороняли повертатися на рідні землі. Зважаючи на політичну кон'юнктуру, що нині існує в нашій державі, навряд чи кримські чи донецькі чиновники самостійно встановлять пільги та доплати до пенсій воїнам УПА. Тому ми маємо зняти це питання з місцевого рівня", - аргументує депутат необхідність ухвалення законопроекту.

У проекті закону Е.Леонов прописав перелік пільг, які мають надавати ветеранам УПА. Зокрема, пропонується здійснювати доплати ветеранам УПА як надбавки до пенсій, відшкодовувати витрати ветеранів за послуги зв'язку, ЖКГ та проїзд, забезпечити санаторне лікування тощо. Ці пільги мають поширюватися також на дружин і вдів ветеранів УПА.

"Учасників національно-визвольних змагань залишилося не більше 10 тис. осіб. І з кожним роком, на жаль, їхні лави зменшуються. Вони боролися за незалежну Україну. Минули роки, і держава нарешті має визнати бійців УПА та підпільників ОУН учасниками боротьби за незалежність України. Вони воювали за створення української держави, тепер наша черга віддати шану їхній саможертовності", - наголосив кримський свободівець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА