11:05 25.12.2012

Участь України у МС несумісна з подальшою євроінтеграцією - Єврокомісія

2 хв читати
Участь України у МС несумісна з подальшою євроінтеграцією - Єврокомісія

Зближення України з Митним союзом і Угода про асоціацію Україна-ЄС є несумісними, заявляють в Європейській комісії.

Коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" можливий сценарій розвитку у разі повної або часткової інтеграції Києва з Митним союзом, в Єврокомісії пояснили, що в цьому випадку Україна "має обирати, з якими правилами вирівнювати своє законодавство - чи з тим, що пов'язане із законодавством ЄС, чи з тим, що застосовуються в рамках Митного союзу".

"Неможливо, щоб Україна вирівнювала з обома (законодавствами - ІФ) в один і той самий час. Україна має обрати, яким шляхом слідувати, знаючи, що Митний союз і Угода про асоціацію Україна-ЄС є взаємно несумісними", - заявляють у Брюсселі .

В Єврокомісії констатують, що "сценарій повної інтеграції України з Митним союзом створить серйозні проблеми". "Україна не зможе провадити і реалізовувати якусь самостійну двосторонню торговельну політику, передавши свій суверенітет Митного союзу з питань у сфері тарифів та інших головних комерційних питань", - пояснили в ЄК.

Крім того, в Єврокомісії також наголошують, що "навіть часткове приєднання до Митного союзу, що впливає на українські тарифи або її нормативні рамки, пов'язані з торгівлею, буде проблематичним".

"У підсумку, незважаючи на складність питань, які будуть також вирішені в контексті членства України в СОТ, вступ до Митного союзу вплине на привілейовані торговельні відносини, на які спрямована поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з ЄС", - наполягають в ЄК.

У Брюсселі нагадали, що Угода про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з Україною спрямована на "досягнення повної та ефективної торгівельної інтеграції між двома ринками, піднімаючи відповідні митні тарифи і квоти, а також надаючи основу для гармонізації законодавства, норм і правил у різних торгових секторах".

"Угода пропонує Україні рамки для модернізації торговельних відносин і економічного розвитку, які позитивно позначаться на економічних аспектах життя і нададуть переваги зацікавленим сторонам", - наголошують в Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА