16:43 26.11.2012

Нова ВР може розглянути подання президента про нового прем'єра та міністрів у перші дні своєї роботи - Литвин

2 хв читати

Пiдготовча депутатська група виконає функцiї комiтету Верховної Ради та розгляне подання президента щодо призначення нового прем'єр-мiнiстра, вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин.

"Як швидко буде сформовано новий уряд, залежатиме вiд новообраної Верховної Ради", - сказав В.Литвин в ексклюзивному iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

За словами В.Литвина, якщо дотримуватися регламентної процедури, то формування Кабмiну триватиме не один день. Спочатку необхiдно сформувати комiтети Верховної Ради, пiсля цього, коли президент внесе кандидатуру прем'єра, її має розглянути профiльний комiтет. Потiм на засiданнi Верховної Ради зачитується подання президента про призначення прем'єр-мiнiстра, вiдбувається виступ кандидата, вiдповiдi на запитання депутатiв, обговорення.

"На все це треба щонайменше тиждень", - зазначив вiн.

"Але я думаю, що, враховуючи таку ситуацiю, що країнi потрiбен Кабiнет Мiнiстрiв України, буде розумiння цього у Верховнiй Радi, i функцiю профiльних комiтетiв до їх формування виконує пiдготовча депутатська група. I подання президента (щодо призначення прем'єр-мiнiстра - IФ) можна було б розглянути на пiдготовчiй депутатськiй групi", - вважає спiкер.

"У такому разi це питання одного-двох днiв вiд початку засiдання Верховної Ради", - сказав В.Литвин, додавши, що все залежатиме вiд того, як швидко буде знайдено консенсус у рамках самої пiдготовчої групи.

При цьому В.Литвин не став прогнозувати, чи буде прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров керувати Кабiнетом Мiнiстрiв, чи перейде на роботу до парламенту.

"Я не хочу вдаватися до пророцтв, тому що про це, як менi здається, знають лише президент та Микола Азаров", - сказав вiн.

"Дiйсно, з 18 членiв Кабiнету Мiнiстрiв вiсiм стали народними депутатами. Я вважаю, що це буде посилення парламенту", - зазначив В.Литвин.

"Водночас на сьогоднi Кабiнет Мiнiстрiв не буде дiєздатним, якщо всi цi заяви буде задоволено (заяви мiнiстрiв, обраних депутатами, - IФ)", - наголосив спiкер.

В.Литвин нагадав, що Кабiнет Мiнiстрiв повноважний за наявностi 2/3 складу уряду.

Повний текст iнтерв'ю з В.Литвином буде розмiщено на головнiй сторiнцi агентства "Iнтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА