13:16 19.11.2012

Проекту закону про перевибори на порядку денному немає - Литвин

2 хв читати
Проекту закону про перевибори на порядку денному немає - Литвин

Законопроект про повторні вибори до Верховної Ради України не внесено до порядку денного роботи парламенту, повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин

"Проекту закону про перевибори в порядку денному немає ... Центральна виборча комісія повинна була вилучити документи і самостійно розпочати перерахунок та встановлення результатів (у проблемних округах - ІФ)", - сказав спікер під час погоджувальної ради в понеділок у Києві.

"Цього питання (про призначення перевиборів - ІФ) немає. Коли воно з'явиться, тоді і будемо розглядати його", - додав він.

Спікер зазначив, що в законопроекті про проведення повторних виборів мають бути чітко встановлені причини і підстави для проведення таких виборів, а в законопроекті, зареєстрованому депутатами Партії регіонів, такі підстави не визначені.

Водночас В.Литвин зазначив, що існує й альтернативний законопроект депутата фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрія Одарченка, що також регулює це питання.

Як повідомлялося, на останніх парламентських виборах Центральна виборча комісія визнала неможливим встановити результати виборів у п'яти одномандатних округах - № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 223 ( Київ, Шевченківський район).

Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. Але в ЦВК заявили, що ця проблема має бути врегульована законодавчо, оскільки закон не передбачає такої підстави для проведення повторних виборів, як неможливість встановити результати виборів.

У "Батьківщині" заявили, що наполягатимуть на проведенні переголосування на п’яти проблемних округах і не підтримають у Верховній Раді законопроекту про внесення змін до виборчого законодавства для проведення повторних виборів у цих округах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА