23:28 22.08.2012

У ЦВК готові до того, що в легітимності парламентських виборів сумніватимуться як усередині України, так і за межами

2 хв читати

Проблема легітимності парламентських виборів існуватиме як усередині України, так і за її межами, прогнозує голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал.

"Вже нині я впевнений, що проблема легітимності існуватиме. При цьому є сенс розрізняти легітимність внутрішню і зовнішню", - заявив В.Шаповал у середу на зустрічі з послом Німеччини в Україні Крістофом Вайлем, повідомляє прес-служба ЦВК.

Так, голова ЦВК констатував, що в країні "існує два діаметрально протилежні політичні табори", і опоненти нерідко сприймають одне одного як ворогів. "Тому той, хто програє, очевидно, не сприйме оголошені результати і стверджуватиме, що вибори було сфальсифіковано", - вважає він.

"Щодо легітимності зовнішньої, то вже сьогодні, на жаль, можна припускати, що певна частина міжнародних експертів, хоча б на рівні підсвідомості, запрограмована на те, щоб визнати вибори не зовсім "чистими" щодо деяких аспектів", - також зазначив В.Шаповал.

"Враховуючи всі ці чинники, я внутрішньо готовий до того, що, хоч би як ЦВК старався провести вибори відповідно до закону, хоч би які при цьому зусилля докладав, оцінки можуть бути негативними. Однак, за великим рахунком, ЦВК потрібна не позитивна, а об'єктивна оцінка. Водночас ми прагнемо провести вибори так, щоб за їх результатами Україна виглядала достойно", - наголосив він.

К.Вайль зазначив, що Німеччині буде важлива насамперед оцінка парламентських виборів з боку ОБСЄ.

У відповідь В.Шаповал зазначив, що "вся попередня практика співпраці з ОБСЄ дає змогу говорити, що ОБСЄ є однією з найбільш об'єктивних організацій-спостерігачів".

При цьому він укотре наголосив, що ЦВК як ніхто інший зацікавлений у найбільшій кількості офіційних спостерігачів різного рівня представництва. Саме тому в ЦВК прийнято режим найбільшого сприяння як при їх реєстрації, так і під час повсякденної роботи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА