17:03 04.10.2023

В ТЧХУ обговорюють стратегію розвитку мобільних медбригад

2 хв читати

Стратегію розвитку мобільних медичних бригад Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) у 2024-2025 роках обговорюють на робочій зустрічі в Українському Червоному Хресті.

"Сьогодні розпочалася дводенна робоча зустріч напряму "Мобільні медичні бригади" Українського Червоного Хреста. Основною метою зустрічі є обговорення стратегії діяльності мобільних медичних бригад в 2024-2025 роках, особливостей її впровадження, перспектив розвитку цього напряму та допомога системі охорони здоров’я", - повідомило ТЧХУ у фейсбуці у середу.

Окрім цього, на порядку денному заходу - питання взаємодії мобільних медбригад із державними органами охорони здоров'я; особливості та покращення їхніх логістичних спроможностей; впровадження в діяльність бригад сучасних світових практик і технологій, таких як мобільні медичні бригади швидкого реагування на надзвичайні ситуації, запровадження телемедицини.

Учасники зустрічі також обговорять взаємодію мобільних медичних бригад з іншими напрямами Українського Червоного Хреста для надання більш комплексної та ефективної гуманітарної допомоги тим, хто її потребує. Також буде приділено увагу обміну досвідом між регіональними командами мобільних медичних бригад і викликам, із якими вони стикаються при наданні первинної медичної допомоги та при реагуванні на надзвичайні ситуації.

Наразі у 22 областях України працюють 127 мобільних медичних бригад. Мобільні медичні бригади - пересувні медичні команди, які здійснюють виїзди до віддалених населених пунктів і надають їхнім мешканцям первинну медичну допомогу. За більш ніж рік свого існування мобільні медичні бригади ТЧХУ надали понад півмільйона консультацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА