10:41 25.08.2023

Уряд затвердив порядок обміну меддокументами військовослужбовців між закладами охорони здоров'я, в/ч і ТЦК

2 хв читати
Уряд затвердив порядок обміну меддокументами військовослужбовців між закладами охорони здоров'я, в/ч і ТЦК

Кабінет Міністрів України затвердив порядок здійснення в особливий період обміну медичними документами військовослужбовців між закладами охорони здоров'я, в яких військовослужбовці перебували на лікуванні, військовими частинами й територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки (ТЦК).

Згідно з постановою уряду №901 від 23 серпня, для обміну медичними та іншими документами військовослужбовців між військовими частинами, закладами охорони здоров'я й ТЦК використовують системи електронного документообігу Міністерства оборони, Збройних сил, інших військових формувань, органів спеціального призначення з правоохоронними функціями. Реєстрація осіб, уповноважених закладом охорони здоров'я для роботи в системі електронного документообігу, відбувається власником такої системи на підставі звернення керівника закладу.

Заклади охорони здоров'я, військові частини, ТЦК здійснюють обмін такими документами в електронній формі: іменного списку військовослужбовців, які надійшли на стаціонарне лікування (обстеження); постанови військово-лікарської комісії, оформленої у вигляді свідоцтва про хворобу або довідки; довідки про обставини травми; витягу з медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров'я; рапорту військовослужбовця про надання йому відпустки для лікування у зв'язку із хворобою, відпустки для лікування та оздоровлення, а також витягу з медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров'я; рапорту військовослужбовця про надання йому відпустки для лікування.

"У разі необхідності заклади охорони здоров'я, військові частини, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки можуть обмінюватися іншими документами", - наголошують у постанові.

ТЦК протягом одного дня розглядає отримані від закладу охорони здоров'я або військовослужбовця документи і за результатами розгляду в разі потреби надсилає їх через систему електронного документообігу до військової частини, в якій військовослужбовець проходить службу, для надання йому відповідної відпустки, звільнення з військової служби, взяття на військовий облік (або зняття з нього). "Документи можуть надсилати в паперовій формі до військової частини за відсутності технічної можливості в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки", - йдеться в постанові.

Крім того, у разі, коли військовослужбовець прибув до зазначеного в рапорті ТЦК, перш ніж військова частина надіслала необхідні документи, військовослужбовця зараховують на відповідний облік, а військову частину, в якій проходить службу військовослужбовець, невідкладно інформують про його прибуття та необхідність надання відповідних документів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА