20:22 03.04.2022

МОЗ готує проєкт післявоєнного відновлення системи охорони здоров'я

2 хв читати
МОЗ готує проєкт післявоєнного відновлення системи охорони здоров'я

Міністерство охорони здоров'я паралельно із вирішенням медичних проблем воєнного часу готує проєкт післявоєнного відновлення системи охорони здоров'я, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"У нас є проєкт плану відновлення медичної галузі в післявоєнний період. Він буде сформований на основі інформації про кількість медустанов та медобладнання, за якими буде визначено, що вони знищені", - сказав він в ефірі телемарафону в неділю.

Коментуючи стан системи охорони здоров'я в регіонах, де проводилися або проходять активні бойові дії, Ляшко зазначив, що наразі МОЗ не має точної інформації щодо Маріуполя та Чернігівської області, водночас уже обговорює дані щодо стану системи охорони здоров'я у Київській області.

Зокрема, за словами Ляшка, у Макарові "лікарня знищена, вона не працюватиме", тому медична допомога жителям Макарова надаватиметься "в альтернативних місцях".

"Бородянка – лікарня не зможе відродитися за тиждень, водночас Гостомель і Буча працюватимуть, у Іванкові – лікарня працюватиме. Це ті лікарні в Київській області, де ми чекаємо, щоб ДСНС дозволили заходити лікарям, і лікарі почнуть роботу в тих лікарнях. Ми чекаємо також на деокупацію Чернігівської області, щоб там також цей процес запустити", - сказав він.

Ляшко також зазначив, що в регіонах, де тривають активні військові дії, МОЗ залучає лікарні для надання медичної допомоги людям з політравмою та евакуює пацієнтів до "інших лікарень, щоб вони отримували медичну допомогу в більш безпечних місцях".

Водночас, Ляшко зазначив, що "є люди, які не хочуть залишати рідні будинки" і мають бути забезпечені медичною допомогою.

"Наприклад, одна лікарня десь 123 діалізних хворих, вони не хочуть евакуюватися, тому ми робимо все, щоб розхідники для діалізу доставлялися до цієї лікарні", - сказав Ляшко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ситуація з туберкульозом залишається складною по всій країні, найбільший рівень захворюваності в п'яти областях

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА