09:38 26.01.2022

Південнокорейські вчені розробили біодатчик, здатний за 30 хвилин визначати штами COVID-19

2 хв читати

Група вчених із Південної Кореї розробила скринінговий біодатчик, який за півгодини здатний виявляти варіанти коронавірусу COVID-19, передає в середу агентство "Ренхап" із посиланням на Корейський інститут науки та технологій.

За його даними, такий біодатчик успішно діагностує коронавірус протягом 30 хвилин. Більше того, він продемонстрував ефективність, яку можна порівняти з ефективністю ПЛР-тесту, який дає результат лише через кілька годин після проведення процедури.

Як зазначається, цей високочутливий і портативний біодатчик створила група вчених цього інституту. Він може виявити штами коронавірусу через ангіотензинперетворювальний фермент (ACE2). ACE2 - це спільний для всіх відомих варіантів COVID-19 рецептор вірусу, це білок, через який коронавірус проникає в клітини.

Як повідомляє "Ренхап", у середу добовий приріст випадків COVID-19 у Південній Кореї досяг чергового максимуму і сягнув понад 13 тис. Таке зростання пов'язують зі стрімким поширенням штаму коронавірусу "омікрон". Днем раніше в країні було зареєстровано 8 тис. 571 випадок.

У понеділок уряд Південної Кореї підтвердив, що "омікрон" став домінувальним штамом у країні - рівень його виявлення минулого тижня перевищив 50%.

"Відтепер головною метою нашого антивірусного реагування буде скорочення кількості критичних випадків і смертей", - сказав прем'єр-міністр Кім Бу Гем. Він зазначив, що середовище знаменує початок нового режиму тестування і лікування, покликаного звести до мінімуму збої в умовах швидкого поширення "омікрону".

Відповідно до цього режиму місцеві лікарні та клініки проводитимуть тести й лікуватимуть пацієнтів, а експрес-тести на антигени замінять ПЛР-тести. Останні будуть використовуватися тільки для груп високого ризику, зокрема осіб старше 60 років.

Загалом у Південній Кореї за час пандемії виявили понад 762,9 тис. випадків коронавірусу, близько 6,6 тис. інфікованих померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА