15:52 21.12.2021

Зниження захворюваності на COVID-19 в Україні спостерігається шостий тиждень, але є ризик відновлення зростання через ситуацію з "омікроном" у Європі - KSE

2 хв читати
Зниження захворюваності на COVID-19 в Україні спостерігається шостий тиждень, але є ризик відновлення зростання через ситуацію з "омікроном" у Європі - KSE

Стабільне зниження захворюваності та госпіталізації пацієнтів із COVID-19 в Україні спостерігається шостий тиждень поспіль, але є ризик спалаху штаму "омікрон" через його поширення в країнах Європи, зазначають експерти Київської школи економіки (KSE).

"Для України спалах штаму "омікрон" у країнах Європи означає, що може відновитися зростання захворюваності на COVID-19. Але наразі ми спостерігаємо стабільний шостий тиждень спаду захворюваності", - сказав керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко на щотижневому онлайн-брифінгу у вівторок.

Експерти KSE прогнозують можливість зростання захворюваності на COVID-19 у січні 2022 року. Говорячи про прогнози на 2022 рік, Ганиченко припустив, що нова хвиля може бути більшою за рівнем захворюваності, ніж "дельта", але водночас меншою за кількістю госпіталізацій та смертністю через зростання рівня вакцинації серед населення.

Аналітик Центру економіки охорони здоров'я KSE Катерина Кузьмінова, у свою чергу, зазначила, що за останній тиждень кількість ковідних пацієнтів зменшилася на 17%, а кількість зайнятих хворими ліжок із киснем знизилася з 35% до 29%. За її словами, показник смертності від COVID-19 також демонструє ознаки спаду вже четвертий тиждень поспіль, зменшившись удвічі.

"Оскільки показник смертності є відкладеним показником, і тренди у смертності йдуть за кількістю нових випадків та госпіталізації з відставанням у декілька тижнів, ми очікуємо продовження спаду найближчими тижнями", - пояснила Кузьмінова.

Коментуючи ситуацію з вакцинацією, експерти відзначили вихід на "плато", яке спостерігалося до "червоних" зон та спалаху вакцинації першими дозами - у середньому 114 тис. доз вакцини за день. Водночас вони відзначили зниження кількості перших доз на 24%.

Україна наближається до цілі ВООЗ із вакцинації 40% населення до кінця 2021 року - одну дозу вакцини отримали 46% дорослих українців, констатують у KSE. Найвищий рівень вакцинації спостерігається у Києві та Київській області (відповідно 69% та 57%), найнижчий - на Закарпатті (31%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА