18:31 08.04.2021

Зростання частки давніх випадків у статистиці щодо COVID-19 свідчить про нижчі темпи реального поширення порівняно з офіційними - НАНУ

1 хв читати
Зростання частки давніх випадків у статистиці щодо COVID-19 свідчить про нижчі темпи реального поширення порівняно з офіційними - НАНУ

Зростання частки давніх випадків у щоденній статистиці із захворюваності на COVID-19 може свідчити про те, що реальні темпи поширення захворювання нижчі за наведені в офіційній статистиці, вважають експерти Національної академії наук України (НАНУ).

"Темпи поширення зменшуються вже протягом двох тижнів, зростає частка давніх випадків у щоденно оприлюднюваних даних. Це означає, що реальні темпи поширення можуть бути меншими, ніж ті, що випливають з офіційної статистики", - повідомляється в оприлюдненому на сайті НАНУ прогнозі академії на 7-20 квітня.

Експерти НАНУ також зазначили, що пройдено максимум позитивності ПЛР-тестів, кількість позитивних ПЛР-тестів не зростає, а демонструє вихід на "плато", а абсолютна кількість ПЛР-тестів почала знижуватися.

"Ймовірно, що Україна зараз перебуває на початку фази плато, що може тривати кілька тижнів (за досвідом подолання осінньої хвилі)", - повідомила НАНУ.

У звіті академії також повідомляється, що, згідно з аналізом даних Мін’юсту про загальну смертність, надлишкова смертність у березні перевищує середній рівень смертності у 2015-2019 роках на значення, близьке до числа зареєстрованих летальних випадків від COVID-19.

Спостережувана летальність демонструє зростання в останні три-чотири тижні, але все ще залишається в діапазоні 2,2-2,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА