19:38 12.03.2021

У ВООЗ внесли вакцину Johnson & Johnson до списку для екстреного застосування

2 хв читати
У ВООЗ внесли вакцину Johnson & Johnson до списку для екстреного застосування

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) у п'ятницю рекомендували до застосування однодозову вакцину від COVID-19 компанії Johnson & Johnson, наголосивши на її безпеці і ефективності.

"ВООЗ сьогодні внесла вакцину від COVID-19, розроблену компанією Janssen (Johnson & Johnson), до списку для екстреного застосування у всіх країнах і для програми COVAX. Це рішення послідувало після дозволу Європейського агентства лікарських засобів (EMA), про який оголосили напередодні" , - йдеться в прес-релізі ВООЗ.

У документі наголошується, що вакцина Johnson & Johnson є першою включеною до списку ВООЗ вакциною з однодозовим режимом введення, "що має полегшити вакцинаційну логістику у всіх країнах". Крім того, у ВООЗ зазначили, що "великі дані великих клінічних випробувань, наданих компанією, показують, що вакцина також ефективна для літніх людей".

"Кожний новий, безпечний і ефективний засіб проти COVID-19 - черговий крок на шляху до контролю пандемії", - заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Я звертаюся із закликом до всіх урядів і компаній дотримуватися взятих зобов'язань і використовувати всі рішення в їх розпорядженні для посилення виробництва (вакцин - ІФ), щоб ці кошти насправді стали суспільними благами, доступними і прийнятними для всіх, а також спільних рішень глобальної кризи", - додав Гебреєсус.

Для того, що прискорити внесення вакцини до списку ВООЗ, команда організації і група експертів з усіх регіонів взяли "оцінку в скороченій формі", засновану на результатах висновків ЕМА, а також на оцінці даних з "якості, безпеки та ефективності", орієнтованих на людей з низьким і середнім рівнем доходів.

Вакцину Johnson & Johnson потрібно зберігати при температурі -20 градусів за Цельсієм, проте протягом трьох місяців препарат можна зберігати в умовах від двох до восьми градусів за Цельсієм. Термін зберігання вакцини становить два роки.

У прес-релізі повідомляється, що наступного тижня ВООЗ скличе Стратегічну консультативну групу експертів з імунізації, щоб "сформулювати рекомендації щодо застосування вакцини".

Також наголошується, що в рамках програми COVAX зроблено передзамовлення на 500 млн доз вакцини.

Напередодні використання однодозової вакцини Johnson & Johnson ухвалили в ЄС.

Раніше в березні Управління США з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) також ухвалив екстрене застосування вакцини в країні.

У січні Johnson & Johnson заявила, що ефективність її вакцини від коронавірусу COVID-19, що вводиться однієї дозою, становить 66%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА