11:08 05.03.2021

МЗУ очікує від "Лекхіму" документів про ефективність китайської вакцини CoronaVac, від МОЗ - рішення про її реєстрацію

2 хв читати
МЗУ очікує від "Лекхіму" документів про ефективність китайської вакцини CoronaVac, від МОЗ - рішення про її реєстрацію

Держпідприємство "Медичні закупівлі України" (МЗУ) очікує від АТ "Лекхім" (Київ) документів щодо ефективності китайської вакцини CoronaVac, від Міністерства охорони здоров'я - рішення про реєстрацію цієї вакцини, повідомило МЗУ.

"Не менше ніж за три робочі дні до дати поставки постачальник ("Лекхім" - ІФ) зобов’язаний надати замовнику свідоцтво про реєстрацію продукції в Україні. Нам відомо про розгляд звернення заявника щодо реєстрації вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd. уповноваженими органами. Оскільки наразі відсутня інформація про реєстрацію, ми розуміємо, що процес розгляду документів та ухвалення рішення МОЗ триває", - написало МЗУ у Facebook у п'ятницю.

Крім того, в МЗУ зазначають, що, згідно з умовами договору, встановлений показник ефективності вакцини має становити щонайменше 70% зниження захворюваності в досліджуваній групі порівняно з контрольною групою. Це повинно бути підтверджено в плацебо-контрольованому клінічному випробуванні.

"Для прийняття товару ми очікуємо від постачальника надання повного пакету документів, які визначені договором. Також ми очікуємо надання даних щодо ефективності вакцини. Зазначені документи наразі не були надані", - наголошують у МЗУ.

Уточнюється, що, згідно з угодою, перші 700 тис. доз вакцини CoronaVac мають поставлені в Україну не пізніше 30 днів після її реєстрації в одній із зазначених у переліку країн. 5 лютого вакцина виробника була зареєстрована в Китаї, тому перша партія має бути передана і прийнята ДП "МЗУ" не пізніше ніж 7 березня 2021 року.

Як повідомлялося, "Лекхім", що виступає як уповноважений представник китайської компанії Sinovac Biotech в Україні, повідомила про успішне завершення третьої фази кліндосліджень вакцини CoronaVac у Туреччині. За даними фармкомпанії, остаточна ефективність вакцини становить 83,5%. Також уточнювалося, що у випробуваннях вакцини в Туреччині взяли участь понад 10 тис. осіб. Вакцина запобігає важким формам перебігу захворювання та госпіталізації у 100% випадків.

У межах контракту з МОЗ про постачання 1,9 млн доз вакцин від COVID-19 китайської Sinovac Biotech "Лекхім" має поставити в Україну перші 700 тис. доз у березні.

Група "Лекхім" і компанія Sinovac Biotech, що є партнерами, досягли угоди в переговорах, які тривали десять місяців, про співпрацю в питанні дистрибуції та локалізації виробництва в Україні вакцини проти вірусу SARS-CoV-2 терміном на п'ять років. Згідно з угодою, "Лекхім" є офіційним та ексклюзивним постачальником вакцини CoronaVac в Україні.

CoronaVac - інактивована вакцина. У ній застосовується традиційний для вакцин механізм, за якого неживий вірус, який не може реплікувати в клітинах людини, використовується для активізації імунної системи. Випробування третьої фази китайської вакцини вже відбулися в Бразилії та Індонезії. Тривають випробування в Туреччині та Чилі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА