16:10 27.01.2021

AstraZeneca заявляє, що не відмовлялася від зустрічі з ЄК

2 хв читати

 Британська фармацевтична фірма AstraZeneca, обвинувачена у затримках постачань до ЄС своєї вакцини проти COVID-19, спростувала повідомлення про відмову брати участь у середу в нараді високого рівня, організованій Єврокомісією (ЄК).

"Ми не відмовилися, ми братимемо участь у нараді з представниками ЄС сьогодні пізніше", - наводить бельгійська газета "Суар" слова офіційного представника фармацевтичної компанії.

Підприємство, за даними видання, двічі запрошували у понеділок, щоб дати пояснення представникам держав-членів ЄС та Єврокомісії, яка вела з фірмою переговори від імені Євросоюзу. Ці пояснення, пише "Суар", були визнані незадовільними, і ще одну зустріч для з'ясування ситуації призначили на середу, проте високопоставлений європейський чиновник заявив, що AstraZeneca відмовилася у середу вранці брати участь у зустрічі.

Раніше член ЄК з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідіс направила лист із проханням детальніших пояснень після того, як компанія-виробник AstraZeneca внесла зміни до процесу постачання вакцини від COVID-19: вона поставить суттєво менше доз, ніж було погоджено спочатку.

За її словами, ЄС раніше фінансував розробку вакцини та її виробництво, зробив попереднє замовлення для якнайшвидших постачань вакцини, і тепер Брюссель хоче "повного виконання контракту". Вона додала, що "надалі всі компанії, що виробляють на території ЄС вакцини від COVID-19, будуть зобов'язані завчасно надавати повідомлення про те, чи планують вони експортувати вакцини" за межі ЄС.

Планувалося, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) зможе схвалити застосування вакцини AstraZeneca до кінця поточного тижня.

Євросоюз відповідно до раніше укладеної угоди має отримати 100 млн доз вакцини в першому кварталі цього року. Але є побоювання, що він отримає лише половину цієї кількості, що пов'язано з виробничими питаннями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА