11:09 26.11.2020

СБ виділить Україні майже $100 млн на закупівлю вакцин від COVID-19 та устаткування для медзакладів - заступник міністра охорони здоров'я

2 хв читати
СБ виділить Україні майже $100 млн на закупівлю вакцин від COVID-19 та устаткування для медзакладів - заступник міністра охорони здоров'я

Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров'я України готує проект із закупівлі вакцин COVID-19, а також обладнання для медзакладів на суму майже $100 млн, повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова під час прес-брифінгу в Києві в четвер.

"МОЗ спільно зі Світовим банком запускає проект вартістю майже $100 млн. Ми опрацьовуємо всі документи. Насамперед ці кошти буде спрямовано на закупівлю вакцин від COVID-19, а також діагностичного і лабораторного обладнання для медзакладів", - сказала вона.

Шаталова зазначила, що коштом СБ реалізували проект контакт-центру МОЗ із COVID-19, а також завершується реалізація проекту "Покращення охорони здоров'я на службі у людей" вартістю близько $215 млн.

"У Вінниці, наприклад, будують новий лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології, при цьому коштом Світового банку закуплять обладнання, і центр повністю облаштують. На Волині будують 28 нових повністю укомплектованих амбулаторій, у Дніпропетровській області це реконструкція відділень "екстренки", діагностичних відділень 32 амбулаторій сімейної практики і закупівля медобладнання. В Закарпатській області - будівництво реперфузійного центру та закупівля обладнання для лікування інфарктів та інсультів, оснащення автомобілів екстреної медичної допомоги", - сказала вона.

За словами Шаталової, у Львівській області створили шість міжрайонних центрів для скринінгу онкології та онкопревенції. Для Полтавської області закупили велику кількість кардіологічного обладнання, обладнали 35 автомобілів для збору аналізів. У Рівненській області - реконструкція 38 амбулаторій.

"Загалом Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров'я реалізував повноцінно реконструкцію 102 амбулаторій сімейної практики, з них 91 уже ввели в експлуатацію", - підсумувала заступник міністра.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА