16:10 26.09.2018

У Рівненській області сталося масове отруєння дітей у школі-інтернаті

2 хв читати
У Рівненській області сталося масове отруєння дітей у школі-інтернаті

Кількість хворих, які постраждали під час спалаху гострої кишкової інфекції в Мізоцькій спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернаті I-II ступенів, становить 24 людини, з яких 22 дитини і 2 працівники закладу, які захворіли раніше, - кухар і вихователь.

"Госпіталізовано до інфекційних відділень 16 хворих (у Здолбунівській ЦРЛ перебувають 11 хворих, у Млинівській ЦРЛ - 4, у Костопільській ЦРЛ - 1), і ще вісім дітей лікуються амбулаторно, їх виявили активно під час подвірних оглядів (у Здолбунівському районі - 3 дитини, Рівненському - 2 і по одному - в Острозькому, Дубенському та Сарненському районах)", - повідомляє в середу Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

За результатами розслідування спалаху гострої кишкової інфекції встановлено, що збудником, який викликав захворювання людей, стала сальмонела ентеритидіс. Збудник було виявлено у хворих, в охолодженому сирому м'ясі та на робочих поверхнях харчоблоку (поличка холодильника, терка для варених овочів, лоток для сирого м'яса).

"Обставини, що сприяли спалаху: недотримання правил особистої гігієни та порушення санітарно-гігієнічних вимог під час приготування та зберігання харчових продуктів. Про недотримання санітарно-гігієнічних вимог свідчить виявлення бактерії групи кишкової палички (БГКП) на робочих поверхнях та об'єктах довкілля (48% змивів незадовільні) і в продуктах харчування (40% не відповідають санітарним вимогам). Імовірним джерелом інфекції могли стати два працівники харчоблоку, в яких виявили сальмонелу ентеритідіс (у одного в наявності клінічна картина хвороби, в іншого не було симптомів захворювання), - йдеться в інформації.

Як повідомлялося, з 19 по 20 вересня до інфекційного відділення Здолбунівської центральної райлікарні з ознаками гострої кишкової інфекції було госпіталізовано сімох вихованців Мізоцької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату I-II ступенів і двох працівників цього закладу - вихователя та кухаря. В усіх дев’ятьох хворих відзначалися схожі симптоми: біль в епігастральній ділянці, нудота, блювота, пронос, температура до 40°С.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА