12:57 16.08.2018

В.о. ректора НМУ ім. Богомольця, роботу якого раніше заблокувала група невідомих, розпочав виконання обов'язків

2 хв читати
В.о. ректора НМУ ім. Богомольця, роботу якого раніше заблокувала група невідомих, розпочав виконання обов'язків

Призначений Міністерством охорони здоров'я України новопризначений в.о. ректора Національного медичного університету ім. О. Богомольця Юрій Кучин розпочав виконання своїх обов'язків, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

У відомстві уточнили, що в момент прибуття 16 серпня до навчального закладу Ю.Кучина вхід до ректорату, який було заблоковано групою невідомих 15 серпня, все ще був перекрито. Протестувальники відмовилися виконувати вимоги викликаної на місце події поліції, і їх відтіснили від входу правоохоронці.

"В.о ректора НМУ Юрій Кучин у супроводі співробітників поліції зайшов до ректорату. Більшість працівників ректорату НМУ були відсутні на своїх робочих місцях у робочий час, що буде належним чином зафіксовано для подальшого вжиття заходів", - зазначено в повідомленні міністерства.

У МОЗ також зазначили, що проректор Ярослав Цехмістер, який прибув до ректорату, спочатку відмовився ознайомитися з наказом про призначення нового в.о. ректора, однак після переговорів сторони домовилися про продовження роботи університету в штатному режимі під керівництвом нового в.о. ректора. Наказ про його призначення зареєстровано в канцелярії НМУ.

Як повідомлялося, 15 серпня група невідомих осіб під керівництвом одного з аспірантів університету заблокувала роботу Ю.Кучина. За інформацією Міністерства охорони здоров'я, "охоронці університету за вказівкою невідомих осіб у відділі канцелярії установи застосували фізичну силу і завдали тілесних ушкоджень співробітниці департаменту управління персоналом та кадрової політики Міністерства охорони здоров'я, яка прибула в університет для ознайомлення адміністрації з наказом про призначення в.о. ректора НМУ".

МОЗ розцінив цю ситуацію як "саботаж роботи одного з найбільших медичних ВНЗ країни".

У лютому 2018 року, міністерство прийняло рішення тимчасово відсторонити О.Амосову (дочку відомого українського кардіохірурга, академіка Миколи Амосова), призначену на посаду ректора НМУ в 2014 році, від виконання обов'язків. Рішення було прийнято у зв'язку зі зривом призначеного на 20 лютого в НМУ іспиту "Крок 1. Стоматологія" через конфлікт між університетом і Центром тестування при МОЗ. В.о. ректора був призначений професор НМУ, генерал СБУ у відставці Михайло Захараш.

30 березня 2018 року комісія МОЗ під час розгляду звітів ректорів медичних вищих навчальних закладів визнала роботу О.Амосової незадовільною і рекомендувала звільнити її. При цьому комісія провела публічне обговорення основних показників діяльності О.Амосової на посаді ректора без її участі. За інформацією міністерства, О.Амосова 30 березня вдруге не з'явилася для звіту про свої результати. При цьому вона пізніше заявила, що внаслідок відсторонення від роботи вона була позбавлена можливості виконувати обов'язки ректора, зокрема представляти звіт.

2 квітня відомство видало відповідний наказ про звільнення ректора Амосової з 16 квітня. Ще через тиждень було оголошено конкурс на заміщення посади ректора. Вибори мають відбутися 19 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА