19:45 20.07.2018

МОЗ має намір скасувати націнку у 10% на закуповувані за кошти бюджету медвироби

1 хв читати
МОЗ має намір скасувати націнку у 10% на закуповувані за кошти бюджету медвироби

Міністерство охорони здоров'я України має намір скасувати 10-відсоткову постачальницько-збутову націнку на вироби медичного призначення (ВМП), які повністю або частково закуповують за кошти державного або місцевих бюджетів.

Відповідний проект постанови про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України №955 "Щодо стабілізації цін на лікарські засоби і медичні вироби" оприлюднено на сайті відомства для громадського обговорення.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту, метою ухвалення акта є зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, розвиток конкуренції та дерегуляція у сфері ціноутворення на медвироби.

У документі зазначено, що до нинішньої системи націнок для медвиробів, які закуповують за кошти державного і місцевого бюджетів, не включено витрати на сервісне обслуговування обладнання, витрати на навчання інженерів для сервісного, гарантійного та післягарантійного обслуговування, які надають послуги закладам охорони здоров'я.

Відсутність вирішення проблеми з ціновим регулюванням на медвироби призводить до обмеження конкуренції на ринку, зникнення в Україні якісних виробів медпризначення, виробів, необхідних для терапії орфанних хворих, скорочення надходжень до бюджету через втрату платників податків.

Як повідомлялося, Європейська бізнес асоціація неодноразово закликала скасувати 10-відсоткову націнку на медвироби, оскільки необхідні витрати, які зазнає виробник того чи іншого ВМП, не можуть бути покриті за рахунок 10-відсоткової надбавки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА