13:18 06.06.2018

МОЗ не отримував остаточного варіанту звіту Рахункової палати і повної стенограми засідання

2 хв читати
МОЗ не отримував остаточного варіанту звіту Рахункової палати і повної стенограми засідання

 Міністерство охорони здоров'я України не отримувало остаточного варіанту звіту Рахункової палати про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів за програмою "Лікування громадян України за кордоном" і повної стенограми засідання Рахункової палати від 15 травня 2018 року, повідомила прес-служба відомства.

Як уточнили в міністерстві, з проханням надати стенограму засідання МОЗ звернувся до Рахункової палати у день засідання (15 травня), однак станом на 5 червня відповіді так і не було отримано, відповідно до чого було направлено повторне звернення.

Крім того, в міністерстві заявили, що поширення в соціальних мережах окремих фрагментів стенограми і аудіозаписів до оприлюднення повного звіту і повної аудіозаписи засідання "може свідчити про заангажованість певних посадових осіб Рахункової палати".

"МОЗ України сподівається на відкритий і незаангажований діалог із Рахунковою палатою, оскільки попередній звіт аудиторів звернув увагу на важливі аспекти лікування громадян за кордоном за кошти бюджету, які будуть враховані Міністерством охорони здоров'я у подальших змінах цієї програми", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 4 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про звернення до Кабінету Міністрів з пропозицією звільнити з посади заступника міністра О.Лінчевського.

Раніше того ж дня кілька парламентських фракцій заявили про неприпустимість заяв О.Лінчевського щодо лікування онкохворих за кордоном і почали вимагати його відставки. Йшлося, зокрема, про деякі фрази зі стенограми його відповідей на запитання щодо ефективності програми лікування українських громадян за кордоном під час представлення звіту Рахункової палати про результати аудиту цієї програми за 2016-2017 рр.

Сам О.Лінчевськіи заявив про перекручування в ЗМІ і соцмережах його зауважень з приводу ефективності програми лікування українських громадян за кордоном і наголосив, що його слова були вирвані з контексту. За його словами, одним із закидів МОЗ з боку Рахункової палати було неефективне використання коштів: 25% пацієнтів, що відправляються на лікування за кордон, згодом вмирають. "Наша позиція... незалежно від біології захворювання, від тяжкості захворювання, навіть якщо запропоноване лікування може лише полегшити захворювання або продовжити життя, навіть якщо біологічно це неможливо, необхідно використовувати всі шанси, кожну найменшу надію", - уточнив заступник міністра.

Рахункова палата 5 червня заявила про намір найближчим часом опублікувати аудіозапис і повну стенограму засідання, на якому розглядався звіт її аудиторів за програмою лікування за кордоном.

Того ж дня у соціальних мережах з'явилися уривки аудіозаписи виступу Лінчевського.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні в середу повідомив, що Комісія з питань вищого корпусу державної служби 7 червня розгляне дисциплінарне провадження щодо заступника міністра охорони здоров'я О.Лінчевського у зв'язку з його висловлюваннями про лікування онкохворих українських громадян за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА