09:50 19.06.2024

Данія оголосила 19-й пакет військової допомоги Україні, який дасть змогу інвестувати в українське виробництво

2 хв читати
Данія оголосила 19-й пакет військової допомоги Україні, який дасть змогу інвестувати в українське виробництво

Данія оголосила про дев'ятнадцятий пакет військової підтримки Україні, який, серед іншого, дасть змогу данській стороні мати можливість вкладати гроші безпосередньо в українське збройове виробництво.

Як повідомляється на сайті Міноборони Данії, ХІХ пакет допомоги передбачає укладення низки різноманітних угод із союзниками щодо закупівель і передач із боку союзної оборонної промисловості. Серед іншого, більше обладнання для підтримки F-16, переданих Данією.

Міністр оборони Данії Трольс Лунд Поульсен наголосив, що Україна, як і раніше, потребує значної військової підтримки через тривалу російську агресію, отже, за допомогою останнього пакета допомоги Данія забезпечує "максимально можливу підтримку потреб України на полі бою тут і зараз".

"Але у нас також є зобов'язання Данії щодо гарантування безпеки підтримати Україну в найближчі 10 років. Саме тому ми створили данську модель підтримки через українську оборонну промисловість, що допоможе нарощувати українське виробництво військової техніки в короткостроковій і довгостроковій перспективі", - зазначив Поульсен.

Міністр закордонних справ Ларс Люкке Расмуссен зі свого боку наголосив, що інвестиції в українську оборонну промисловість - це ефективний і стійкий спосіб підтримати український бойовий потенціал, і зараз, і в довгостроковій перспективі.

"За допомогою цієї ініціативи ми виконуємо сильне бажання України та зміцнюємо і українську, і європейську безпеку. Тому Данія продовжуватиме розширювати наші можливості з підтримки української оборонної промисловості, і ми також раді тій увазі, яку це отримало в ЄС та інших країнах", - додав глава МЗС.

У двох останніх пакетах допомоги для інвестицій в українську оборонну промисловість було зарезервовано загалом 1,2 мільярда данських крон (близько $117 млн - ІФ-У). У міністерстві зазначили, що новий пакет дає змогу розподілити 1,2 мільярда данських крон у такий спосіб, щоб Міністерство оборони могло швидко задовольнити потреби України. Очікується, що перший проєкт буде запущено влітку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ситуація на покровському напрямку залишається гострою, тривають бої - Генштаб ЗСУ

На Львівщині 23 людини госпіталізовані із симптомами кишкової інфекції

У Києві закрили на вхід чотири станції метро червоної лінії: пасажир потрапив під поїзд

Україна розраховує на участь Люксембургу в тематичних міжнародних заходах щодо пунктів Формули миру - Жовква

ПАРЄ підтримала основні ініціативи України на міжнародній арені

На Львівщині в ДТП дістали травм три велосипедистки збірної України

Зеленський запросив Організацію американських держав долучитися до розроблення плану дій щодо примусу Росії до миру відповідно до Формули миру

Енергооб'єкти внаслідок нічної атаки РФ не постраждали - Міненерго

У Миколаєві викрили схему видачі фіктивних довідок про інвалідність для ухилення від військової служби

Зеленський ушанував пам'ять загиблих захисників України на Личаківському кладовищі у Львові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА