17:11 12.06.2024

Польща вводить буферну зону на кордоні з Білоруссю з 13 червня

2 хв читати
Польща вводить буферну зону на кордоні з Білоруссю з 13 червня

Польща вводить буферну зону на кордоні з Білоруссю з четверга, розпорядження про це підписав глава МВС країни, повідомила в середу пресслужба польського міністерства.

"Сьогодні, 12 червня, міністр внутрішніх справ і адміністрації підписав розпорядження про запровадження тимчасової заборони на перебування на певній ділянці в прикордонній зоні, прилеглій до державного кордону з Республікою Білорусь... Постанова набуває чинності в четвер, 13 червня", - ідеться в повідомленні.

Постанова запроваджує тимчасову заборону на перебування сторонніх осіб на визначеній ділянці прикордонної зони строком на 90 днів із дня набрання постановою чинності. Відповідно до положень постанови, охоплюватиметься ділянка польсько-білоруського кордону завдовжки 60,67 км, розташована в межах зони відповідальності прикордонних постів у Наревці, Біловезі, Дубичі-Церкевні та Черемсі.

Повідомляється, що на ділянці протяжністю близько 44 км ширина буферної зони становитиме 200 м, "однак на ділянці завдовжки 16 км, розташованій на заповідній території, вона буде ширшою і становитиме приблизно 2 км".

"Ухвалене рішення - шляхом обмеження присутності сторонніх у зоні офіційних операцій - спрямоване на забезпечення безпеки як цивільних осіб, так і працівників поліції, прикордонників і солдатів, а також обмеження діяльності груп контрабандистів, що сприяють нелегальній міграції", - наголосили в МВС Польщі.

Раніше Прикордонна варта і Міноборони Польщі повідомили про смерть у Військово-медичному інституті у Варшаві солдата 1 бронетанкової бригади, який дістав 28 травня ножового поранення від нелегального мігранта на польсько-білоруському кордоні.

5 червня повідомлялося, що Польща розмістила на кордоні з Білоруссю додаткові сили поліції та водомети. Головне управління польської поліції повідомляло, що збільшення присутності поліції на польсько-білоруському кордоні "пов'язане зі збільшенням кількості нападів мігрантів на прикордонників і солдатів, які несуть службу в прикордонній зоні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог найбільш активний на покровському та сіверському напрямках - Генштаб ЗСУ

Путін намагається готувати наступників режиму з числа своїх родичів і дітей близьких йому чиновників - ISW

СБУ запобігла серії підпалів військового транспорту ТЦК у Дніпрі

Юридичних перешкод для конфіскації суверенних активів РФ немає - Мін'юст

У Києві невідомий вистрілив у чоловіка, вживаються заходи щодо затримання нападника - Нацполіція

Безопасность детей станет темой 4-го Саммита первых леди и джентльменов в сентябре в Киеве

Безпека дітей стане темою 4-го Саміту перших леді та джентльменів у вересні в Києві

Зеленський підписав закон, що передбачає надання держдопомоги на придбання книжок

Зеленський подякував Варфоломію за приєднання до комюніке Саміту миру й зазначив, що документ залишається відкритим для підписання

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Ростовській області - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА