11:17 31.05.2024

Австралія оголосила новий пакет допомоги Україні на AUD31 млн

2 хв читати
Австралія оголосила новий пакет допомоги Україні на AUD31 млн

Уряд Австралії надасть іще AUD31 млн (майже $20,6 млн) допомоги для задоволення енергетичних і гуманітарних потреб України, йдеться у спільному пресрелізі міністрів закордонних справ і міжнародного розвитку та Тихоокеанського регіону.

"Новий внесок передбачає AUD20 млн до Фонду підтримки енергетики України, що дасть змогу ефективно та результативно використати кошти для забезпечення українців теплом та електрикою", - наголошується в документі.

Згідно з ним, Австралія також надасть Гуманітарному фонду ООН для підтримки переміщених осіб і вразливих груп населення фінансування в розмірі AUD10 млн, щоб розширити доступ до таких предметів першої необхідності, як вода, їжа і житло.

Ще AUD1 млн виділено через Партнерство ООН з прав людей з обмеженими можливостями для поліпшення послуг для осіб з обмеженими можливостями в Україні, зокрема для тих, хто потребує реабілітації після воєнних травм.

"Австралійський уряд залишається непохитним у своєму прагненні підтримувати народ України і робити свій внесок разом із країнами-партнерами, щоб Україна могла покласти край цьому конфлікту на своїх умовах", - заявив міністр міжнародного розвитку Пет Конрой.

Уточнюється, що загалом Австралія виділила Україні понад AUD1 млрд допомоги, включно з AUD880 млн на військову підтримку.

"Уряд Альбанезе (прем'єр Австралії Ентоні Альбанезе - ІФ-У) непохитно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України", - наголосила міністерка закордонних справ Пенні Вонг.

Фонд підтримки енергетики України був створений спільно Європейською комісією та Міністерством енергетики України. Фонд координує міжнародні пожертви та в партнерстві з урядом України забезпечує задоволення найбільш пріоритетних енергетичних потреб України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

УІНП виніс на громадське обговорення законопроєкт про засади державної політики національної пам'яті українського народу

Втрати ворога на часовоярському напрямку за червень сягають понад 5 тис. осіб - ОСУВ "Хортиця"

Вербицький заявляє, що звільнився з посади заступника генпрокурора за власним бажанням для збереження репутації відомства

Вербицького звільнено з посади заступника генпрокурора - Офіс генпрокурора

ПОБЛИЗУ МИРГОРОДА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ БУЛО ЧУТИ ВИБУХИ, ПС ОГОЛОШУВАЛИ ПОВІТРЯНУ ТРИВОГУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Ворог увечері випустив по Києву ракети "Іскандер-К", а вночі по Дніпру - "Іскандер-М" - Повітряні сили

Черга з фур почала рости на українсько-польському кордоні

У Києві через спеку запроваджено обмеження руху великогабаритного вантажного транспорту

Найбільші обсяги відключень у понеділок будуть із 16:00 до 24:00 - "Укренерго"

Через обстріли є нові знеструмлення у трьох регіонах, на енергооб'єкті в Полтавській області загинув працівник підрядної організації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА