07:13 24.05.2024

Ізраїль має намір відновити переговори з ХАМАС про припинення вогню і звільнення заручників

1 хв читати
Ізраїль має намір відновити переговори з ХАМАС про припинення вогню і звільнення заручників

Директор ЦРУ Вільям Бернс найближчими днями вирушить до Європи, щоб зустрітися з главою Моссаду Девідом Барні і прем'єр-міністром Катару Мохаммедом бен Абдулрахманом Аль Тані, щоб відновити переговори про звільнення ізраїльських заручників, яких утримує ХАМАС, повідомляє The Times of Israel із посиланням на The Times.

Зазначається, що зустріч на високому рівні стане першою після провалених переговорів два тижні тому після того, як ХАМАС відповів на пропозицію, висунуту американськими, катарськими та єгипетськими посередниками, поправками, що були визнані неприйнятними як Сполученими Штатами, так і Ізраїлем.

Ця пропозиція передбачала поетапне звільнення 128 ізраїльських заручників, що залишилися, починаючи зі звільнення 33 викрадених жінок, літніх людей і хворих протягом шеститижневого періоду перемир'я.

На другому етапі передбачалося звільнити заручників і провести переговори про постійне припинення вогню. Тіла заручників, утримуваних ХАМАС, потім будуть звільнені на третьому етапі.

Відповідь ХАМАС на пропозиції посередників, схвалені Ізраїлем, містила кілька далекосяжних поправок, включно з відмовою звільнити 33 живих заручників на першому етапі.

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки погодинних відключень е/е працюватимуть у понеділок із 8:00 до кінця доби

Трюдо на Саміті миру оголосив про пакет заходів на суму $38,1 млн на підтримку України

Президент Швейцарії вважає за можливе присутність Путіна на подальших конференціях щодо миру в Україні без його арешту у зв'язку з ордером МКС

Швейцарія має намір обговорити підсумки Саміту миру з Росією і Китаєм - глава МЗС

Представники країн БРІКС можуть долучитися до роботи над пунктами Формули миру, винесеними на Саміт миру, - Амерд

Унаслідок ворожих обстрілів у Дніпропетровській області постраждали дві людини

Присутність РФ на другому Саміті свідчитиме про те, що вони вирішили закінчити війну, - Зеленський

Зеленський: Завдання України - посилювати ізоляцію Путіна

Зеленський обговорював з прем'єр-міністром Саудівської Аравії питання про проведення наступного Саміту миру в цій країні

На Саміті миру багато країн хотіли залучення представників РФ, але більшість не хоче їм навіть потиснути руку - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА