20:02 10.05.2024

Окупанти розпочали атаки на слобожанському напрямку, найбільше відбито на авдіївському й бахмутському

2 хв читати
Окупанти розпочали атаки на слобожанському напрямку, найбільше відбито на авдіївському й бахмутському

Сили оборони України за минулу добу відбили 71 атаку й штурм російських окупантів на слобожанському, куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, новопавлівському й оріхівському напрямках, загалом протягом доби відбулося 91 бойове зіткнення, повідомляють в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00 п'ятниці на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці.

Найбільше атак окупантів відбито на авдіївському й бахмутському напрямках. "На бахмутському напрямку наші воїни відбили 17 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'яне, Роздолівка, Григорівка, Богданівка, Калинівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області... На авдіївському напрямку наші захисники відбили 22 атаки в районах населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Уманське Донецької області", - йдеться у зведенні.

Повідомляється, що на слобожанському напрямку ворог здійснив п'ять атак у районах населених пунктів Красне, Мороховець, Олійникове, Гатище Харківської області. Раніше на цьому напрямку російські окупанти здійснювали виключно обстріли, про атаки не повідомлялося.

На куп'янському напрямку відбито десять атак у районах Синьківки й Берестового Харківської області; Стельмахівки Луганської області. На лиманському напрямку відбито шість атак у районах Макіївки Луганської області й Торського Донецької області.

На новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, на південний захід від Новомихайлівки й Солодкого Донецької області, де ворог тричі намагався прорвати оборону українських військ. На оріхівському напрямку ворог вісім разів атакував позиції українських захисників у районах Старомайорського на Донеччині та Роботиного Запорізької області.

На херсонському напрямку ворог протягом доби наступальних дій не вів.

На північному напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону. На волинському й поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога на території Білорусі не виявлено.

Як повідомлялося, днем раніше за добу на фронті було зафіксовано 76 бойових зіткнень, у середу - 121 бойове зіткнення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА